Ako želite da imate postere kao u najlepše uređenim enterijerima na Instagramu, znamo gde možete da ih nabavite

Čak iako ne spadate u grupu osoba koje pasionirano na Instagramu prate profile posvećene uređenju enterijera, već se na vašoj following listi nalaze uglavnom modni blogeri, sigurno ste primetili da većina vaših omiljenih influensera ima savršeno uređene domove, ali i da su uramljeni posteri glavni dekorativni elementi u njihovim životnim prostorima. Apstraktne ilustracije, nežni i duhoviti natpisi ili personalizovane poruke uokvirene minimalističkim ramovima, u poslednje vreme postale su must have komadi u moderno uređenim domovima, a zahvaljujući Maji Mijatović dostupni su i na našem tržištu. Kreativna dvadesetpetogodišnjakinja, koja stoji iza Instagram profila @printie.co, već godinu i po dana kreira postere kakve možete videti na fotografijama najlepše uređenih enterijera na internetu, a njen rad danas prati skoro 11 hiljada koristike te društvene mreže.

Iako je po profesiji turizmolog, Maja je pronašla sebe u novom poslu koji joj dopušta da pokaže svoj kreativni potencijal.
– Uređenje enterijere me je oduvek interesovalo, pa sam nakon završene srednje škole želela da upišem arhitekturu, ali pošto nisam imala dovoljno vremena da se pripremim za prijemni ispit, odlučila sam se za turizmologiju. Međutim, kada sam počela da se zabaljam sa sadašnjim momkom, koji je po profesiji arhitekta, savladala sam rad u programima Illustrator i Photoshop za koje sam završila i obuku – počinje priču Maja i nastavlja:
– Ubrzo sam poželela da svoj stan dekorišem posterima kakve sam viđala na Instagramu, a pošto nisam mogla da nađem ništa slično na našem tržištu, napravila sam ih sama. I tako je sve krenulo.

Nakon što je došla na ideju da profesionalno počne da se bavi dizajnom i izradom postera, Maja je otvorila Instagram profil @printe.co na kojem možete videti njen rad, ali i poručiti ilustraciju po svojoj želji.
– Nije bilo lako na početku. Sećam se dana kada sam objavljivala fotografije i storyje koje bi pogledale samo moja mama, setra, dečko i nekoliko prijatelja. Ali, korak po korak, za godinu i po dana došla sam do 10.7k pratilaca, uglavnom zahvaljujući sponzorisanju objava i preporukama pojedinih blogera kojima sam slala svoje radove – iskrena je naša sagovornica.

Svi posteri koje Maja izrađuje su zastakljeni i dolaze sa drvenim ramovima, dok su srebrni i zlatni ramovi izrađeni od kombinacije aluminijuma i drveta. Autor je najvećeg broja ilustracija koje možete videti na njenom profilu, a postoje i oni za čije je štampanje otkupila licencu. Standardne dimenzije su 24×30, 30×40, 50×70 i 70x100cm, ali se svaki poster može izraditi i u veličini koja odgovara klijentu.

– Osim što postoji opcija izrade nestandardnih veličina, klijenti imaju mogućnost da zatraže i izradu postera kojih nema u ponudu, a na osnovu njihove ideje, ja pravim ilustraciju. Čak su mnogi od mojih bestseler ilustracija nastale na ovaj način. Takođe, postoji mogućnost izrade postera koji im se dopadaju u drugim bojama. Mogućnosti za kreativnu igru su beskonačne, a ja sam uvek raspoložena da izađem u susret svim željama klijenata i to nikada dodatno ne naplaćujem, već custom made proizvode dobijaju po istoj ceni kao i standardne postere – objašnjava ova talentovana dvadesetpetogodišnjakinja i dodaje:
– Uvek rado pomažem klijentima prilikom odabira ilustracija, pa mi često šalju fotografije prostorija na osnovu kojih zajedno dolazimo do rešenja koji bi se poster, u kojima bojama i u kakvom ramu najbolje uklopio u njihov enterijer.

Entuzijazam i inspiracija koju pronalazi na svakom koraku najveći su pokretači naše sagovornice, koja već kuje nove planove za budućnost.
– Volela bih da konstantno napredujem, da pratim trendove i da uvek mogu da ponudim nešto novo i zanimljivo. To je moja glavna želja, a što se tiče konkretnijih planova, cilj mi je da u narednom periodu pokrenem i sopstveni sajt preko kojeg će se vršiti prodaja, kao i da, osim u Srbiji, počnem da prodajem postere i u inostranstvu. Imam mnogo upita od ljudi iz regiona, međutim, dostava izvan granica naše zemlje veoma je komplikovana jer je za slanje svakog postera potrebna posebna dozvola Zavoda za zaštitu spomenika i kulture, čija cena nije zanemarljiva.

• U saradnji sa Majom Mijatović poklanjamo vam dva postera Be Good To Yourself i Ciao Bella, čije su dimenzije 40x50cm, a možete ih videti na fotografijama iznad. Posetite naš Instagram profil @injournal.rs i saznajte sve detalje ovog giveawaya.

Foto: Promo

Podeli

Scroll to Top