Aromatična kafa koja pretvara jutro u hedonistički užitak

Kafa je omiljeni napitak za početak dana svejedno da li u jutarnjim časovima žurimo na posao ili se lenjo izležavamo u krevetu. Ona za mnoge predstavlja i jedinu opciju i motivaciju za ustajanje, a neretko ritual ispijanja crnog napitka želimo da učinimo posebnim. Zato vam danas donosimo recept za kafu sa aromatičnim začinima. Uz dodtak nekoliko opojnih začina dobićete napitak dostojan pravog henostičkog uživanja, čija kremasta struktura budi sva čula, a decentna aroma lako osvaja sve kafoljupce.
Najbolje od svega je činjenica da vam njena priprema neće oduzetu mnogo više vremena od onoga koje obično utrošite na pripremu ovog napitka. Dakle, ako želite da vam dan započne primamljivim mirisima isprobajte ovu kafu čiji su glavni aduti cimet, đumbir u muskantni oraščić.

@brookandpeony

Sastojci za 2 osobe:
2 kašičice intant kafe
1/2 kašičice mlevenog cimeta
1/4 kašičice muskatnog oraščića
1/2 kašičice mlevenog đumbira
1 kašika melase (ili meda)
1 šolja mleka
1 šolja ključale vode

@kate.lavie

Priprema: Potrebnu količinu kafe i začina (cimet, muskantni orah i đumbir) podelite u dve šolje i prelijte ih ključalom vodom tako da šolje napunite do pola. Promešajte kako bi se sastojci sjedinili. U džezvi zagrejte meko do ključanja, pa ga prelijte preko kafe i dodajte melasu ili med i dobro promešajte.

@_dayontheplate

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @matildadjerf
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top