Beyoncé je započela turneju na kojoj će prema proceni Forbsa zaraditi 2,4 milijarde dolara

Kada je pre nekoliko meseci Beyoncé objavila datume svoje velike turneje, krenula je prava euforija među njenim fanovima, a karte su u najvećem broju gradova bukvalno planule uprkos visokim cenama. Nakon dugog isčekivanja, Renaissance Tour startovao je u sredu u Stokholmu, a zahvaljujući fanovima dobili smo priliku da deo njenog showa vidimo na društvenim mrežama.
Naime, Beyoncé je pre nekoliko godina zabranila fotografisanje svojih koncerata ali publika i dalje ima priliku da je snimi i da objavi fotografije i klipove.

Pa šta znamo na osnovu snimaka fanova u Stokholmu? Pre svega to da Queen B sa razlogom nosi titulu naboljeg performera na svetu! Ona je odavno postavila standarde koje će teško ko moći da nadmaši. Kako je njen novi album potpuno drugačiji od svega što je do sada radila, kroz ovu turneju na svojevrstan način slavi i LGBTQ pripadnike pa su čak i toaleti gender neutral.

Sam show traje tri sata sa setom od 36 pesama, a kritičari ga opisuju kao disco futurističku ekstravaganciju koja vas drži u napetosti punih 180 minuta. Posebnu priču predstavljaju kostimi, pa tako Beyoncé na samom početku performansa nosi custom made Mugler kostim je iz 1997. godine koji je prilagođen specijalno za nju. Kasnije je ponela i Loewe kombinezon koji je viđen na pisti, zatim kombinezon brenda McQueen, a na kraju i Courreges haljinu sa kristalima. Zanimljivo je da nije nosila ni jedan look iz couture kolekcije koju je dizajnirala u saradnji sa Olivierom Rousteingom, ali smo pojedine komade imali priliku da vidimo na vizualima koji prate koncert.

Sledeći nastup, Beyoncé će u nedelju imati u Briselu, a tokom Renaissance turneje, koja se završava u septembru, održaće koncerte u čak 40 gradova širom sveta. Prema proceni Forbs magazina, pop zvezda će na ovoj turneji zaraditi neverovatnih 2,4 milijarde dolara, a u njihovu računicu uračunat je njen pridoh od karata i mercha koji prodaje na turneji. Ukoliko se njihove procene obistine, ona će oboriti rekord zarade koji drži Elton John sa turnejom Farewell Yellow Brick Road na kojoj je zaradio 850 miliona dolara.

Tekst: INJournal magazin
Foto i video: Instagram

Podeli

Scroll to Top