Božićna jelka sa potpisom Domenica Dolcea i Stefana Gabbane

Praznična čarolija ima poseban šarm kada su za izgled božićne jelke zaduženi Domenico Dolce i Stefano Gabbana. Najčuveniji modni duo osmislio je izgled prazničnog drva u hotelu „Claridge“ u Londonu i to drugu godinu za redom. I pogađate, napravili su jelku o kakvoj svako dete sanja.

dg1

Drvo je dugačko čak osam metara sa ogromnom zlatnom zvezdom na vrhu, a na njemu dominiraju ukrasi koje su napravili duvači stakla sa ostrva Komo. Uz njih su i ukrasi sa različitim zastavama kako bi se dočarala božićna tradicija u zemljama širom sveta, a delo su krojača iz radionice D&G. U podnožju jelke je snežna šuma sa životinjama i Snežanom iz bajke o sedam patuljaka.

dg2

Ovo magično stablo koje će u hotelu „Claridge“ stajati do Nove godine predstavljeno je uz koktel za VIP zvanice na kome su se osim čuvenog poznatog dvojca okupili i mnogi poštovaoci njihovog rada. Na listi gostiju našla se Kylie Minogue, Anna Kendrick, Olga Kurylenko, Erin O’Connor i mnogi drugi.

dg3

Glavni kuvar hotela Martin Nail za njih je tom prilikom pripremio posebno osmišljen meni koji je uključivao kanapee, dimljenu gusku s kupinama, koziji sir i dunje, karpaćo, brioš s golubljim mesom, repom i šljivama, prepeličija jaja, kao i jastioga sa lešnicima. Za desert je po naručbini Dolcea i Gabbane pripremio makurunse od crnih ribizli koji su njihov omiljeni slatkiš.

dg5

dg4

Podeli

Scroll to Top