Brend H&M najavio je saradnju s ikonom stila Iris Apfel

Pre deset dana američka ikona stila Iris Apfel proslavila je 100. rođendan, a danas je najavljen njen najnoviji poslovni poduhvat – saradnja s brendom H&M. Tim povodom, večeras će u okviru Nedelje mode u Njujorku biti organizovana zabava na kojoj će biti obeležen i veliki jubilej čuvene modne muze.

Kolekcija Iris Apfel x H&M odaje počast njenom jedinstvenom stilu, a u prodaji će se naći početkom 2022. godine. U saopštenju koji je izdao čuveni high street brend navodi se da su želeli da sarađuju s Iris prvenstveno zbog njenog ekscentričnog modnog izraza i uticaja koji ima na modnu zajedicu. Već decenijama unazad ona inspiriše ljude da budu kreativni, dok su njena koloritna odeća i odvažni aksesoari predmet fascinacije. U skladu sa tim, ključni komadi u Iris Apfel x H&M kolekciji su raznobojni, poput cvetnih odela ili haljina s karnerima i printovima, a slavna dama poigrala se i s teksturama, krojevima i dezenima. U ponudi će, uz odeću, biti i specijalno dizajniran nakit i drugi aksesoari.

Za one koji ne znaju, Iris je stekla slavu kao dizajnerka enterijera, koja je uređivala Belu kući za čak osam američkih predsednika, a sa suprugom Carlom imala je i eksksluzivni salon nameštaja na Menhetnu. Vremenom je pažnju na sebe skrenula i hrabrim modnim izborima zbog kojih je postala inspiracija ženama širom sveta.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Promo

Podeli

Scroll to Top