Četiri načina da zategnete mišiće bez odlaska u teretanu

Odlasci u teretanu, grupni treninzi i vežbanje dok vas drugi posmatraju ne prijaju svima, međutim, to ne znači da ne možete da učvrstite svoje telo. Postoji mnogo načina da zategnete mišiće koji ne podrazumevaju vežbanje s ličnim trenerom ili u grupi, a priliku da se uverimo u to imali smo tokom perioda izolacije. Sve što vam zapravo potrebno jesu dobra volja i istrajnost u nameri da ostvarite cilj. Kako da postignete željene rezultate, pročitajte u nastavku.

Opredelite se za kompleksne vežbe

Umesto da se fokusirate na treniranje samo jedne mišićne grupe, potražite vežbe koje će uključivati celo telo ili više mišićnih grupa. Dodatna oprema vam uopšte nije neophodna – serija čučnjeva, serija sklekova i serija trbušnjaka (ako ih izvodite pravilno) već su dovoljni da uočite razliku.

Hodajte kad god možete

Svako se može pridržavati ovog saveta. Probajte da odlazite na posao pešice ili odvojite 30 do 60 minuta dnevno za šetnju. Takođe, izbegavajte da koristite lift već se penjite stepenicama. Ukoliko u svoju rutinu uspete da uvrstite i trčanje, bar jednom ili dva puta nedeljno, vrlo brzo ćete primetiti značajne rezultate.

Fokusirajte se na intervalne treninge

YouTube je odličan izvor različitih verzija HIIT treninga, a na vama je da odaberete onu koja vam odgovara. Radi se o treninzima koji će za svega desetak minuta dovesti do maksimalnih rezultata, jer će vam ubrzati puls i podstaći znojenje. Zlatno pravilo glasi da se jedna vežba ponavlja jedan minut dok naredni minut odmarate, a potom prelazite na sledeću vežbu.

Budite disciplinovani

Ne postoji čarobna formula zbog koje ćete izgledati odlično, a trenirati minimalno. Ako želite da postignete rezultate, morate biti uporni. Vežbajte najmanje dva do tri puta nedeljno, a kad vam to postane navika, treninzi vam više neće predstavljati opterećenje.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @littlemissfearlessblog
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top