Da li ste primetili da su cica mace postale najpoželjnija dekoracija u enterijerima?

Pampas trava u vazama pre nekoliko sezona postala je najpoželjnija dekoracija u modernim enterijerima, potom smo svi odjednom zavoleli suvo cveće, a poslednji u nizu trendova kada je reč o dekorativnim biljakama su cica mace. Reč je o granama vrbe ive čiji su cvetovi sitni i sakupljeni u cvatove, odnosno mace, što je ujedno i deo koji nas najviše oduševljava kod ove biljke.

@62_at_home

Nežne i šarmantne cica mace unose dozu topline u svaki enterijer, koja nam je preko potrebna u ovim zimskim danima. Ako ih čuvate u vodi trajaće znatno duže, mada smo poslednjih dana imali priliku da se uverimo da odlično izgledaju i u vazama bez vode.

@le_houese_

Mada ova vrsta vrbe cveta u martu, zbog čega važi za jednog od vesnika proleća, i sada ih možete naći na mnogim pijacama i u cvećarama. Mekane poput najfinijeg pamuka, elegantne cica mace lako se uklapaju u najrazličitije enterijere. Pravo su osveženje u minimalistički uređenim stanovima, modernim enterijerima daju dozu vintage šarma, a odlična su dopuna i u rustičnim prostorima. Možete ih kombinovati sa drugim cvećem u različitim aranžmanima, mada uglavnom najbolje izgledaju samostalno.

@jillylizzyinteriors

@rusticandstuff

Zbog prefinjenosti koju unose u svaki prostor, cica mace su poželjne u svakoj prostriji – od dnevne preko spavaće i dečije sobe, pa sve do kupatila. Ukoliko se odlučite za nešto veće grane, stavite ih u vazu ili pletenu korpu na podu, a manje varijatne mogu vam poslužiti kao dekoracija na komodama, noćnim ili klub stičićima, kao i na trpezarijskom stolu. Važno je napomenuti da je ova biljka sama po sebi raskošna, pa je možete staviti u bilo koju vazu koju imate kod kuće i momentalno će osvežiti vaš živitni prostor. Za dodatnu dozu inspiracije, nastavite da skrolujete.

@mygreyhome24

@homebyalina_

@griffiths_kirsty

@homebyleah_

@renovations_at_the_rolls

@h.isforhome

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @themeadowshome, @the.home.diary
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top