Kako da više nikad ne kupite pogrešnu veličinu grudnjaka

Koliko puta vas se dogodilo da se osećate nelagodno u svom brushalteru? Verujemo da se svaka žena bar jednom u životu susrela sa ovim problemom, a statistika pokazuje da čak 70% žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka. Da biste izbegli ovaj čest ženski problem, donosimo vam nekoliko jednostavnih saveta pomoću koja vam veličina brushaltera za pravo odgovara.
Za početak bi trebalo da znate da je grudnjak po vašoj meri onaj u kom nesmetano možete da dižete ruke uvis i da se saginjete, a da vam on funkcionalno podupire grudi. Ako brushalter ima žice, one bi trebalo da budu pririjene uz grudi, a da se vi osećate prijatno.

Odgovarajuća veličina izračunava se tako što najprije odredimo osnovnu veličinu, koja se temelji na poprsnom obimu. Merimo preko leđa u visini leđnog izreza (mesta na kom se zakopčava brushalter) i napred ispod grudnog nabora. Tako dobijemo osnovnu veličinu koja se kreće od 65 do 95. Određena je tako da odgovara i opsegu 2 centimetra manjem i 2 centimetra većem od označenog. To znači da, na primer, veličina 80 odgovara izmerenom obimu od 78 do 82 centimetra ispod grudi.

Potom merimo prsni opseg. Krojački metar postavljamo na leđa u visini leđnog izreza pa merim obim koji ide preko prsnih bradavica. Dobijenu veličinu potom upoređujemo sa ranije izmerenim opsegom ispod grudi. Ako je prsni obim veći od poprsnog za 12 do 14 centimetara, odgovarajuća veličina korpi je A. Ako je veći za 14 do 16 centimetara, broj korbe je B, ako je veći za 16 do 18 centimetara, korpa je C, ako je veći za 18 do 20 centimetara, potrebna vam je korpa D, za obim veći 20 do 22 centimetara, veličina je E, odnosno, ako je veći za 22 do 24 centimetara, korpa je F.

Na primer, ako je obim ispod grudi 80 centimetara, a prsni opseg između 96 i 98 centimetara, odgpvarajući grudnjak je onaj s oznakom 80C. Nadamo se da će vam ovi korisni saveti ubuduće olakšati kupovinu brushaltera koji je u potpunosti po vašoj meri.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @_hollyt
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top