Svejedno je da li vodite računa o ishrani ili ste nepopravljivi hedonista koji se ne odliče sitnih zadovoljstava kao što je čokolada, sirovi dezerti najbolji su izbor za letnje mesece. Zbog njih nećete morati da uključujete rernu, brzo se spremaju i ostavljaju vam dovoljno vremena za uživanje na otvorenom, a možete i jesti bez straha da ćete dobiti koji kilogram više. Mnogi blogeri i gastro entuzijasti poslednjih dana objavljuju recepte svojih omiljenih sirovih poslastica, a u potrazi za najpraktičnijim rešenjem naišli smo na recept za sirovi kolač sa tahini pastom koji smo isprobali i toplo vam ga preporučujemo. Za pripremu će vam trebati svega pet minuta, a ukus će vas oduševiti.
Sastojci:
3 supene kašike tahinija
1/4 šolje kakao praha
5 supenih kašika kokosovog ulja
5 supenih kašika javorovog sirupa
1 kafena kašičica ekstrakta vanile
1/2 kafene kašičice cimeta
1 šolja ovasa
prstohvat soli
Priprema: Pleh za mafine obložite papirom za pečenje i odložite sa strane. U vatrostalnoj posudi pomešajte tahini, kakao, kokosovo ulje, javorov sirup, ekstrakt vanile, cimet i so i stavite u mikrotalasnu pećnicu na 20 sekundi. Kada izvadite posudu promešajte smesu kako bi se svi sastojci sjedinili, a potom dodajte ovas i mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Rasporedite smesu u obložen pleh za mafine i stavite u frižider na najmanje 20 minuta. Kad se prohladi, možete poslužiti kolač. Prijatno!
Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotograija: @pickuplimes