Imamo recept za najsočniju pohovanu piletinu

Poslednji dan u nedelji idealna je prilika za okupljanje porodice i uživanje u comfort food zalogajima bez brojanja kalorija i griže savesti. Comfort obroci, koji u slobodnom prevodu znače hrana za dušu ili hrana koja popravlja raspoloženje, dozvoljeni su nedeljom kada samo želimo da se opustimo i pobegnemo od svakodnevne rutine. Još kada je reč o obrocima koje svi vole, a njihova priprema nam ne oduzima više od 15-ak minuta, onda nema razloga da ne obradujemo sebe i svoje najbliže. Iako danas postoji na stotine različitih opcija za brzu pripremu jela, pohovana piletina uvek je dobar izbor, jer gotovo da nema osobe kojoj ovaj specijalitet nije na listi omiljenih jela.

1pp 121019

Pohovana piletina popularnost duguje američkoj kulturi, ali se vremenom odomaćila u celom svetu, pa će mnoge ukus hrskave korice odmah vratiti u detinjstvo. Mada na prvi pogled izgleda da je za pripremu hrskave piletine potrebno provesti sate u kuhinji, zapravo je reč o veoma jednostavnom jelu koje svako može da napravi. Za pohovanu piletinu najvažnije je da bude sočna i hrskava, što nije teško postići. Idealan je izbor za ručak ili večeru, a fini pileći štapići mogu zameniti i grickalice u kojima svi volimo da uživamo dok gledamo film ili seriju.
U nastavku vam donosimo recept sa kojim ne možete da pogrešite.

Black-Pepper-Rub-Chicken-Fingers-with-Greek-Yogurt-Ranch.-5

Sastojci
oko 600g pilećih prsa bez kožice
ulje za prženje
Za testo:
4 kašike kukuruznog brašna
1/4 šolje belog brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 šolje vode
1/2 kašičice soli
1 jaje
1 belance
2 kašike susama

Black-Pepper-Rub-Chicken-Fingers-with-Greek-Yogurt-Ranch.-6

Priprema: Pileće meso iseći na štapiće. Pomešati kukurzno brašno, brašno, prašak za pecivo, so, jaje i belance, izmešati kratko mikserom ili žicom, dodati vodu i kratko izmiksati da se dobije smesa gušća nego za palačinke. Na kraju dodajte 2 kašike susama i promešajte.
Isečeno meso staviti u testo, ostaviti tek toliko da svi parčići budu lepo obloženi. Zagrejte u tiganju ulje i pržite meso dok ne dobije lepu boju s obe strane. Piletinu poslužite uz svoj omiljeni sos.

Black-Pepper-Rub-Chicken-Fingers-with-Greek-Yogurt-Ranch.-9

Tekst: INJournal magazin
Recept i foto: @halfbakedharvest

Podeli

Scroll to Top