Institut Pantone objavio je koje će boje obeležiti narednu godinu

Već 22 godine institut Pantone Colour najavljuje trendove kada je reč o bojama, pa tako svakog decembra objavljuje koja će nijansa obeležiti godinu pred nama. Dok je u 2020. u svetu dizajna, enterijera, mode i make-upa dominirala klasična plava, stručnjaci iz ovog instituta predviđaju da će u narednih 12 meseci najpoželjniji koloriti biti – Ultimate siva i Illuminating žuta. Zanimljivo je da je ovo tek drugi put da su izabrali dve nijanse, a izvršna direktorka Leatrice Eiseman tim povodom je izjavila:
– Svaka od ovih boja ima svoj vlastiti emocionalni aspekt. Siva pruža podršku i čvrstinu, kao praktična baza koja nam je preko potrebna, a žuta se odnosi na nadu, sunčevu svetlost i dobro raspoloženje.

Opisane kao samostalne, ali komplementarne, siva i žuta prenose poruku snage i nade. Dok je Pantone 13-0647 Illuminating sjajna i živopisna boja, Pantone 17-5104 Ultimate Gray je čvrsta i pouzdana, a njihov spoj predstavlja snagu i optimizam koji je svima potreban nakon godine pune izazova s kojom se opraštamo.
Pantoneov izbor boje godine više od dve decenije utiče na razne industrijske grane, pa će tako siva i žuta u 2021. obojiti naše enterijere, viđaćemo ih u industrijskom i grafičkom dizajnu, modnim kombinacijama i make-up proizvodima…

Foto: Instagram (@pantone)

Podeli

Scroll to Top