Izbegnite popodnevni umor uz ova tri napitka

Svima nam je dobro poznat osećaj kada u popodnevnim časovima naglo počnemo da gubimo koncentraciju dok nam glava polako pada i osećamo pospanost. Mada bi polučasovna dremka bila idealno rešenje, obično ne možemo da priuštimo sebi taj luksuz jer nismo obavili posao do kraja, imamo važan sastanak na kraju radnog vremena ili su nam se deca vratila gladna iz škole. Zato po pravilu posežemo za još jednom šoljicom kafe, koja uglavnom rešava problem, ali postoje i oni dani kada ni dodatna doza kofeina ne pomaže. Upravo u takvim situacijama potreban nam je smoothie od spanaća koji će revitalitovati naš organizam i dati nam energiju da nastavimo dalje.
Svi koji su odrasli uz crtani film Mornar Popaj još u detinjstvu su naučili lekciju da spanać daje dodatnu snagu, a razlog tome je što je ovo povrće bogato cinkom, proteinima, vlaknima i vitaminima. Zato vam u nastavku donosimo tri verzije smoothieja od spanaća, koje ćete jednostavno pripremiti tako što ćete sve sastojke staviti u blender i mutiti dok ne dobijete kompaktnu smesu.

VOĆNI SMOOTHIE

Iako ima samo četiri sastojka, ovaj smoothie revitalizovaće vaše telo, a njegov dodatni bonus je činjenica da je odličan i za kožu. Zahvaljujući ananasu ima izvrstan tropski ukus.

Sastojci:
2 šolje spanaća
1 i 1/2 šolje kokosove vode
1 šolja seckanog ananasa
1 avokado

ENERGETSKI SUPERFOOD NAPITAK

Da li ste znali da chia seme sadržu više omega-3 masnih kiselina od lososa? Upravo je zbog tog super sastojka ovaj smoothie tako delotvoran u borbi protiv umora, a osim toga, sadrži i vlakna, proteine i veliki broj minerala. S druge strane, mango i plečinji polen daju mu zbilja neodoljiv ukus.

Sastojci:
2 šolje spanaća
1 i 1/2 šolje vode ili biljnog mleka
1/2 šolje smrznutog manga
1 kašika lanenog semena
2 kašike pčelinjeg polena
1 kašičica chia semena

ZELENA BOGINJA

Ovaj slatko-gorki smoothie sa spanaćem i listovima maslačka bogat je vitaminima A, C, E i K, a zahvaljujući tahiniju priuštićete vašem organizmu važne minerale, kao što su fosfor, lecitin, magnezijum, kalijum, kalcijum i gvožđe.

Sastojci:
2 šolje spanaća
šaka listova maslačka
1 i 1/2 šolje vode ili biljnog mleka
2 kašike tahinija
1/2 šolje smrznutog grožđa
1 kašika lanenog semena

Tekst: INJournal magazin
Foto: Instagram (@helloglowblog)

Podeli

Scroll to Top