Izdvojili smo najbolje momente sa Met Gala događaja

Prvi ponedeljak u maju već godinama unazad ima status najvažnijeg dana u godini, posebno za showbizz zvezde koje se te večeri utrkuju da ponesu što efektnije outfite o kojima će se kasnije danima (pa i nedeljama) pričati. Met Gala ovog puta bila je posvećena Karlu Lagerfeldu, a dok su najveći entuzijasti još tokom noći pomno pratili dešavanja na crvenom tepihu isped Metropoliten muzeja, ostali su juče skrolovali i komentarisali manje ili više impresivne kreacije.

@voguemagazine

S obzirom na to da Karl nije podnosio kič, teatralnost je ovog puta bila stišana na minimum, dok je glamur bio u prvom planu. Očekivano smo videli mnogo crno-belih kombinacija, zatim pastelno-roze boju i bisere, uz po koji outfit u crvenoj boji, među kojima su najupečatljiviji bili Kylie Jenner i Pedro Pascal.

@metmuseum

Verovatno najbolji omaž slavnom kreatoru ovog puta dao je glumac Jeremy Poup koji je poneo plašt sa njegovim likom, a iako kada je reč o ovakvim događajima mahom govorimo o ženskim toaletama, ovog puta moramo da pomenemo i Jareda Leta koji je došao kostimiran u Karlovu mačku Choupette. Veliku pažnju privukao je i Bad Bunny, navodni dečko Kendall Jener, koji je nosio Jacquemus outfit, kao i već pomenuti Pedro Pascal za čiji je izgled bila zadužena kuća Maison Valentino.

@voguemagazine

Najveću pažnju očekivano izazvao je dolazak Rihanne, kako zbog toga što je u osmom mesecu trudnoće, tako u zbog njenog odličnog outfita takođe sa Maison Valentino potpisom. Muzička zvezda došla je sa svojim partnerom A$APom Rockyjem, koji je nosio Gucci outfit.

Ako nas pitate, čistu desetku dajemo Jenny Ortegi koja je nosila crno-belu haljinu Thoma Brownea, a na temu je odlično odgovorila i Nicoce Kidman koja je ponela Chanel haljinu – istu onu koju je 2004. godine nosila u mini filmu za parfem Chanel 5, koji je režirao Lagerfeld lično.

@voguemagazine

Vintage haljinu sa Chanel potpisom nosla je i Margot Robbie, što je verovatno i logično ako imamo u vidu da je glumica jedno od zaštitnih lica brenda. Ona je ponela crnu toaletu koju je 1993. godine nosila Cindy Crawford.
Svoj omaž Karlu dala je i Anne Hathawy u Versace kreaciji od tvida i sa perlama dok je Dua Lipa nosila krinolinu.

@voguemagazine

Iako možda nije imala najupečatljiviju haljinu, Giesele je tako moćno prodefilovala crvenim tepihom da niko nije ostao ravnodušan, a slično važi i za Naomi Campbell. Obe su nosile Chanel haljine.

Dopale su nam se i Florence Pugh u Maison Valentino outfitu i Jennifer Lopez u Ralph Lauren haljini, dok su sestre Kim Kardashian i Kylie Jenner (Kim je nosila Schiaparelli, a Kylie Jean Paul Gaultier) prilično podbacije. Slično važi i za Kendall Jenner za čiji je izgle bila zadužena Donatella Versace.

Za kraj treba reći i da je na Met Gali prikupljen novac za izložbu u Metropoliten muzeju – Karl Lagerfeld: A Line of Beauty, na kojoj će biti prikazano 150 njegovih kreacija uključujući autentične skice.

@voguemagazine

Tekst: INJournal magazin
Naslovni video: @voguemagazine
Foto i video: Instagram

Podeli

Scroll to Top