Ledena kafa bez šećera trenutno je naš omiljeni napitak

Mada toga uglavnom nismo svesni, za vreme leta unosimo više šećera nego tokom ostatka godine, a da zlo bude veće, najčešće je to onaj najgori – beli šećer. Razlog tome su česti odlasci na sladoled, u kom svi volimo da uživamo u ovo doba godine, a statistika pokazuje da je znatno veća i potražnja za gaziranim pićima i zaslađenim vodama. Da ne govorimo o tome da svi volimo da tokom večeri uživamo u koktelima, koji obiluju šećerom, ili da espreso i nes frape zamenimo iced kafom.

Kako bi uspostavili kontrolu, a ipak uživali u slatkim radostima, za početak probajte da osvestite svaku situaciju u kojoj ste do sada nesvesno konzumirali šećer, a potom da se potrudite da nađete odgovarajuću alternativu. Jedna od naših omiljenih opcija je ledena kafa od kokosa, koja se priprema bez mleka i šećera, a znatno je slađa i kremastija od većine iced kafa koje ste do sada pili. Možete je konzumiati na početku dana, ukoliko spadate u osobe koje vole da se zaslade odmah nakon buđenja, a pogodna je i kao zamena za dezert posle ručka.

Sastojci:
4 kašičica instant kafe
4 urme
4 kašike kokosovog mleka
1/2 šolje grčkog jogurta
1/2 šolje leda
200 ml nezaslađenog biljnog šlaga

Priprema: Stavite u blender urme i kokosovo mleko i mutite dok se ne sjedine, a po želji možete procediti dobijenu smesu. Potom stavite u blender kafu, grčki jogurt i led i kratko mutite, pa sipajte u čaše koje ste prethodno ohladili u frižideru, a preko stavite umućeni šlag i kremu od kokosovog mleka i urmi.

Tekst: INJournal magazin
Recept i foto: @helloglowblog

Podeli

Scroll to Top