Magazin Time proglasio je Taylor Swift za ličnost godine (iza sebe je ostavila Barbie i kralja Charlesa III)

Nakon što je njena Eras turneja oborila sve globalne rekorde i nakon što je postala izvođač sa najviše striminga u 2023. godini, pevačica Taylor Swift dobila je još jedno prestižno priznanje – magazin Time proglasio je za „Person of the Year“. Tridesettrogodišnja umetnica iza sebe je ostavila Barbie i kralja Charlesa III, a u saopštenju magazina, između ostalog, piše da niko drugi na planeti u ovom trenutku ne može da probudi takvu pozitivnu energiju među ljudima poput nje.
Nikad se nisam osećala ovako srećno, ispunjeno kreativno i slobodno – izjavila je Taylor, čija je karijera traje skoro dve decenije.

Swiftova je godinu koju ispraćamo provela uglavnom provela na Eras turneji, obarajući rekorde u prodaji karata u gotovo svakom gradu u kome je nastupila. Prema procenama ona je do sada samo od prodaje karata zaradila oko 2,2 miliona dolara, a s obzirom na to da se turneja nastavlja i u 2024. godini, procenjuje se da će ovo biti turneja sa najvećom zaradom u istoriji. Inače, potražnja za ulaznicama za koncerte toliko je velika da su cene karata kod preprodavaca dostizale i 28 hiljada dolara, što je izazvalo tužbe i federalnu istragu o tome kako se odvijala onlajn prodaja.

Odličan uspeh zabeležio je i dokumentarac „Taylor Swift: The Eras Tour“, koji je samo tokom prvog vikenda u SAD i Kanadi od prodaje ulaznica zaradio 96 miliona dolara.
Na sve to, Taylor je oborila sopstveni rekord na Spotifyju postavši najstrimovanija umetnica u jednom danu u istoriji ovog streamera, dok je „1989 (Taylor’s Version)“ postao Spotifyjev album sa najviše striminga u jednom danu ove godine.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @taylorswift
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top