Najpopularnije serije u 2020. godini o kojima su svi pričali

Polako odbrojavamo poslednje dane u 2020. godini, koju smo uglavnom proveli kod kuće, pa su serije na streaming servisima bile jedan od najpopularnijih vidova zabave. S obzirom na to da situacija sa pandemijom ni sada nije sjajna već je izvesno i da ćemo predstojeće praznike provoditi u toplini svog doma, što će biti odlična prilika za organizaciju TV maratona i gledanje serija koje ste propustili. Zbog toga smo vam spremili listu naslova o kojima se najviše pričalo u proteklih 12 meseci. Neki od njih su uzbudljivi i neizvesni, neki su kontroverzni, a neki romantični i bezbrižni.

SLOM

Istina je da smo ovu seriju sa nestrpljenjem očekivali pre svega zbog Nicole Kidman i Hugh Granta, kao i scenariste David E. Kelley (Nevine laži), ali ona je mnogo više od toga. Dečiji onkolog Jonathan Fraser i njegova bogata supruga Grece žive idiličan život više klase kako ga svi zamišljamo – imaju savršen brak, uvek lepo izgledaju, sa lakoćom vaspitavaju sina i društveno su aktivni. Međutim, sve se menja kada u njihov život uđe Elena Alves, koju upoznaju u školi svog sina. Iako ne pripada višoj klasi, Elena će se naći u društvu roditelja s Upper East Sidea jer je njen sin dobio stipendiju za školovanje. Mnogo mlađa i slobodnija od svih njih, ona unosi nemir u novo društvo, ali pravi obrt se događa kada Elena bude pronađena ubijena. Mada su mnogi ostali razočarani epilogom priče. ova serija svakako je vredna pažnje, a držaće vas u neizvesnosti sve do poslednjeg trenutka.
Serija je dostupna ovde.

THE QUEEN’S GAMBIT

Serija od sedam epizoda donosi fiktivnu priču o devojci Beth Harmon, koja 60-tih godina pokušava da osvoji titulu Veliki majstor šaha. Beth je odrasla u sirotištu, gde je provodila dane igrajući šah i postala čudo od deteta – genijalka koja sa lakoćom pobeđuje sve protivnike. Njen cilj je da postane najbolji šahista na svetu, ali na tom putu postoje dve prepreke. Jedna je njeno emocionalno stanje, jer kako odrasta Beth počinje sve intenzivnije da se bori s traumama iz detinjstva, a druga je patrijahalno društvo koje nije spremno da prihvati da žena bude lider u tada muškom sportu.
Serija je dostupna ovde.

EMILY IN PARIS

Ovo je svakako bila najisčekivanija serija ove jeseni među ženskom publikom,  a iako je dobila loše kritike, privukla je veliku pažnju publike zbog čega ćemo sledeće godine gledati i drugu sezonu. Radnja prati marketinšku stručnjakinju, koja se zbog posla iz Čikaga seli u Pariz, gde će je sačekati drugačija kultura, nove kolege i potpuno novi život, a mi ćemo pratiti kako se jedna Amerikanka prilagođava francuskom načinu života. Čitava priča začinjena je predivnim kadrovma Pariza i savršenim kostimima za koje je bila zadužena Patricia Field (Seks i grad i Đavo nosi Pradu).
Serija je dostupna ovde.

NORMALNI LJUDI

Ako bismo morali da biramo seriju koja je dobila najviše pozitivnih kritika, to bi svakako bila ova. Priča prati nežan, ali komplikovan odnos glavnih junaka Marianne i Connella, od kraja školskih dana u malom gradu na zapadu Irske do završetka studija na koledžu Triniti u Dablinu. Radnju serije nije lako objasniti jer je višeslojna i suptilna, a inspirisana je bestseler romanom mlade autorke Sally Rooney za koji su književni kritičari sigurni da će u bliskoj budućnost dobiti status klasika.
Serija je dostupna ovde.

MOGU DA TE UNIŠTIM

Talentovana Michaela Coelje napisala je scenario i odigrala glavnu ulogu u provokativnoj drami koja istražuje temu seksualnog pristanka u savremenom životu. Radnja je smeštena u London, a priča prati Arabellu, bezbrižnu i samouverenu devojku koja ima sjajne prijtelje, novog dečka koga je upoznala na odmoru u Italiji i perspektivnu spisateljsku karijeru. Nakon što doživi seksualni napad u noćnom klubu, njen život se drastično menja i Arabella je primorana da preispita svaki segment svog života: karijeru, prijatelje, pa čak i porodicu. Dok pokušava da se suoči sa onim što joj se dogodilo, kreće na putovanje samootkrića. Često bolno, a ponekad i smešno, ovo putovanje će je odvesti do nekih iznenađujućih mesta – i kontroverznih zaključaka.
Serija je dostupna ovde.

TIGER KING

Ovo je definitivno naslov o kome se najviše pričalo tokom karantima. Dokumentarna priča ispraćena je memovima, glasinama i reakcijama samih protagonista. Radnju nije lako prepričati jer je prepuna obrta i bizarnih likova, koji deluju kao proizvod bujne mašte scenariste, ali ukratko – priča prati nadrealni sukob vlasnika privatnih zooloških vrtova.
Serija je dostupna ovde.

UNSOLVED MYSTERIES

Nakon što je publika ovog leta opsesivno gledala Netflixsov reboot čuvene serije, koja je čitavih 15 godina prikazivana na američkom kanalu Lifetime (od 1987. do 2002.), vrlo brzo je producirana i druga sezona, koja je prikazana tokom jeseni. Reč je o dokumentarnom krimi serijalu o nerešenim misterijama i zločinima, a koji je originalno osmišljen sa ciljem da se publika uključi u traženju istine. Posebno je zanimljivo što je u novim epizodama bilo više internacionalnih slučajeva.
Serija je dostupna ovde.

THE LAST DANCE

Serija o životu Michaela Jordana takođe je postala hit preko noći. Deset epizoda u kojima se prepliću arhivski snimci iz njegovog detinjstva, mladosti, utakmica i slično popraćene su ekskluzivnim intervjuima. Iako je život legende košarke interesantan i onima koji nisu vatreni obožavatelji tog sporta, način na koji je priča sastavljena učinila je seriju jednom od najpopularnijih ove godine.
Serija je dostupna ovde.

WHITE LINES

Iza ove serija stoji Alex Pina, autor čuvenog naslova La Casa de Papel, što je sasvim dovoljno da privuče ogromnu pažnju. Napeta priča vrti se oko misteriozne smrti Engleza Axela Collinsa, mladića koji nestaje na Ibizi pre 20 godina i njegove sestre koja konačno kreće da otkrije istinu. Serija je imala svoje nedostatke, ali su oni nadoknađeni vizuelnim aspektom raskalašene Ibize i bizarnim preokretima.
Serija je dostupna ovde.

RATCHED

Sve što ste najviše voleli u serijalu Američka horor priča, Ryan Murphy je u ovoj seriji podigao za lestvicu. Psihološka triler drama inspirisana delom Let iznad kukavičjeg gnezda prati sestru Mildred Ratched u ranim danima njene karijere. Radnja je smeštena neposredno posle Drugog svetskog rata u Severnoj Kaliforniji u kojoj Mildred dobija posao u psihijatrijskoj ustanovi. Eksperimenti i testiranje ljudskog uma zajedno sa zlokobnom figurom medicinske sestre na osnovu visokobudžetnog trejlera, u paru sa otkrivanjem jezivog detinjstva koje je imala ozloglašena medicinska sestra, svakako su vredni pažnje.
Serija je dostupna ovde.

Naslovna fotografija: @ginemargrethe
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top