Nekoliko anti-age napitaka koje će vaša koža obožavati

Budući da je koža lična karta našeg izgleda, svi se trudimo da je svakog dana temeljno čistimo, hidriramo i da redovno nanosimo maske, serume i SPF proizvode. Međutim, često zaboravljamo da nega počinje iznutra, pa je nekada mnogo važnije da se pravilno hranimo nego da potrošimo veliku svotu novca na kvalitetnu kremu. Svaki dermatolog će vam potrvrditi da bi o koži trebalo voditi računa na više nivoa, a mnoge naučne studije dokazale su da konzumiranje određenih namirnica pomaže da sačuvamo mladalači izgled.

1an 11619

U skladu sa tim, uspešni američki dermatolog Rachel Nazarian napravila je dnevni meni sa napicima koje bi trebalo da konzumirate u određenim delovima dana da bi vaša koža imala potrebnu blistavost i svežinu. Ona naglašava da je najvažnije da pijemo mnogo vode, jer hidratacija kože počinje iznutra, a potom preporučuje da dan započnemo kafom sa sojinim mlekom, da sredinom dana pijemo zeleni čaj, popodne sok od nara, dok bi pre spavanja trebalo piti vodu s krastavcem. Idealno je da svakog dana pijete svih pet napitaka, a sasvim je dovoljno da svoju kožu počastite jednim od ovih pića, u propisano vreme. Evo zbog čega je svaki od ovih napitaka važan.

VODA: Ništa ne čini izgled kože svežije i blistavije od vode. Ona čuva elastičnost što je osnova zdravog izgleda. Ukoliko nemate naviku da pijete mnogo vode ili ne volite njen ukus iscedite malo limuna ili stavite komadiće vašeg omiljenog voća i začinskog bilja.

SOJINO MLEKO: Nutritijenti iz sojinog mleka štite kolagen koji čuva mladalački izgled kože i glavna je odbrana protiv stvaranja bora, ali i fleka od sunca.

ZELENI ČAJ: Ovo je odličan antioksidans koji pomaže u zaštiti kože od UV zračenja, smanjuje šanse za nastanak opekotina i poput drugih antioksidansa, pomaže da se smanje crvenilo i upale.

2an 11619

SOK OD NARA: Ceđeni nar takođe sadrži veliku količinu antioksidanata i fantastičan je za negovanje fibroblasta u koži, koji stvara kolagen. Više kolagena znači manje bora, a istovremeno ima presudan značaj na tonus kože.

VODA S KRASTAVCEM: Budući da ovo povrće u svom sastavu ima 90% vode, bogato će hidrirati kožu. Osim toga, krastavac je pun minerala, kao što su magnezijum i kalcijum, zahvaljujući kojima balansira pH vrednost kože i sprečava nastanak upalnih procesa. Ukoliko ne volite miris krastavca, možete dodati i malo limuna ili limete.

3an 11619

Foto: @genesisjuice

Podeli

Scroll to Top