Nekoliko odličnih YouTube kanala za sve koji žele da vežbaju jogu

Znate li da se dan prosečne osobe sastoji od premeštanja iz ležećeg u sedeći položaj, i obrnuto, uz minimalno kretanje? Ako tome dodamo i loše navike kada je reč o ishrani, dobijamo način života koji može uzrokovati različite zdravstvene probleme. Posledice ovakvog lifestylea mogu biti mnogostruke, a čak i osobe koje nemaju konkretne zdravstvene poteškoće uglavnom osećaju konstantan umor, bolove u leđima, rasejanost, misli im nisu dovoljno fokusirane i često zaboravljaju važne stvari… Jedan od najboljih načina da izbegnete nabrojane probleme jesu vežbe joge, pomoću kojih nećete unaprediti samo fizičko, već i mentalno zdravlje. Ne znate kako da počnete? U nastavku smo izdvojili pet YouTube kanala uz čije ćete se treninge rekreirati, ali i opustiti.

FIGHTMASTER YOGA

Umirujuća energije Lesley Fightmaster sigurno će vam prijati, pa ćete želeti da radite njene treninge čak i na kraju napornog dana ili neposredno nakon buđenja. U zavisnosti od toga koliko imate vremena za vežbanje, možete birati treninge od 15-ak minuta ili one koji traju čitav sat. Na ovom kanalu naći ćete i nekoliko mesečnih programa u okviru kojih imate osmišljene treninge za svaki dan u mesecu.

YOGA WITH ADRIENE

Ovo je jedan od onih kanala koji se dopadaju baš svima jer Adriene deli jednostavne i korisne savete. Veoma je ažurna kada je reč o objavljivanju novih video klipova, pa nećete morati da radite isti trening više puta, osim ako to zaista ne želite.

BRETTLARKINYOGA

Ako imate probleme s bolovima u leđima ili ste pod konstantnim stresom, ovo je prava stvar za vas. Instruktorka Brett Larkin nudi kratke treninge koji traju oko 15-ak minuta, a nekad i manje, pa je idealna za početnike. Na njenom kanalu imate i jednomesečne izazove čiji je cilj da vas podstaknu da vežbanje uključite u svakodnevnu rutinu. Brett ne komplikuje stvari, daje odlične savete i zbilja je instruktorka kakvu bi svako poželeo.

BAD YOGI

Vlasnica kanala Erin Motz brzo će vam postati najbolja virtuelna prijateljica jer ima neposredan i krajnje ljubazan pristup. Njen osnovni moto glasi da jogu mogu da vežbaju baš svi, a njen kanal odgovaraće i potpunim početnicima, ali i onima koji su na nešto naprednijem nivou.

BOHO BEAUTIFUL

Kanal koji vodi par, ona ispred, a on iza kamere, ima jednostavan koncept i nudi treninge i za početnike i za one koji su na naprednom nivou. Većina njihovih video klipova traje po 20-ak minuta, što je sasvim dovoljno da istegne mišiće čitavog tela i napunite baterije pozitivnom energijom. Dodatni bonus su lokacije na kojima snimaju treninge, a koje će vas sigurno inspirisati.

Naslovna fotografija: Instagram (@adrienelouise)

Podeli

Scroll to Top