Nikola Milović nam je otkrio omiljene beogradske adrese za afterwork piće

Jul je stigao, Beograd je naše more, sat je otkucao 17h, vreme je da se zaputimo put prve bašte sa zajedničkim imeniteljem: afterwork drink. Pričamo sa Nikolom Milovićem, koja su najbolja mesta ovog leta da utolimo žedj i lakše podnesemo užareni asfalt i visoke tempearture. Njegove preporuke, čekaju vas u nastavku.

The Twenty Two restoran

Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 69 (10. sprat hotela Metropol Palace)
Ovenčan Mišelinovom preporukom, Beograd na dlanu, 360 stepeni pogled na grad. Udobno se smestite u desni deo terase koji gleda na Tašmajdanski park, proveren povetarac. Naručite ice coffee ili bilo koji koktel samo da je coupe čaša i čekajte da počne najlepši zalazak sunca.

Cveće zla

Adresa: Čika Ljubina 9 (Hotel Indigo)
Pratimo ovaj koncept gde god se sadnica dobro primi, a upravo je to ove sezone u bašti Hotela Indigo i ne može biti većem srcu grada. Artez grafiti, prepoznatljiva scenografija, unikatni zalogaji, samo njima može da prođe burek i mortadella, mladi luk i rotkvica kao najveći fine dine koncept.

Cellier

Adresa: Vase Pelagića 48b
Najušuškaniji mogući kutak, u kome je svaki detalj na svom mestu, vrlo se možemo udobno smestiti, prepustiti najkvalitetnijim vinima iz ovog pažljivo biranog podruma, uz slane zalogaje, pinsa za preporuku, prijatna muzička podrška koja vajbuje na Pariz, uz prešarmantne suncobrane – sve što nam od leta treba.

TT Central

Adresa: Đure Jakšića 3
Primetno je narastanje ovog koncepta u nekim potpuno zaboravljenim biserima grada. Iako je najveći mir u najsvežijem članu porodice u Zemunu (Franz_by_TT), moj predlog je bilo koji od stolova sa belim stoljnjakom u Djure Jakšića. I sada već shvatamo obrazac da ovog leta biramo koktel u vintage čaši sa belim stoljnjakom kao obaveznom scenografijom.

Tranquilo bar

Adresa: Braće Nedića 7
Imam osećaj da je ovaj lokal tu uvek uz nas, od poznatog od Usta do usta, u poznatom dvorištu gde idemo na pizzu (Pietra), ali je neki mlad svet preuzeo koncept, pravi dobru priču, zanimljivu hranu, baštu koja reflektuje boje najnovije Jacquemus revije. Vračarski letnji režim.

Tekst: Nikola Milović
Foto: Nikola Milović, Instagram, Facebook

Podeli

Scroll to Top