Nikola Milović: pet predloga za autentični praznični vajb

Brojimo sitno, pao je prvi pravi sneg, a novogodišnja euforija sve nas je obuzela. Mada se lako možemo ubaciti u Diva maraton raspoloženje, bolja opcija je da pronađemo nekoliko kutaka gde se možemo sakriti, ušuškati uz čaj, kuvano vino i, naravno, jelku i lampice.
Reklo bi se da su se prestonički lokali na vreme osigurali adekvatnom dekoracijom, pa da bilo da birate vračarski, dorćolski, novobeogradski ili zemunski ambijent, velika je ponuda dobrih koncepata na ovu temu.

MESTA
Od klasika poput restorana Madera, preko potpunih otkrića kao što su Hotel Beograd za prvu jutarnju kafu i kroasan, laganog ručka u festivnom ambijentu Gulia restorana, prijatane atmosfere za rad, kafu i kolač u Velvetu, čaj u knjižara kafeu Shtrika, ili rooftop praznične atmosfere krova Beograda, The Twenty Two restorana.

Restoran Gulia

Kafe Shtrika

ŠETNJA
Gradska šetnja takođe je na ovoj listi. Pored standardnih kadrova, krovova grada, zgrada koje dobro izgledaju u svom belom ruhu, svih tih bistro momenata, stolica na snegu, ove godine imamo i tu atrakciju zvanu crvena mašna na gradskoj Pošti, i potpuno je (iako ne nov koncept) čučnula baš kako treba. Volim i momenat malog crvenog fiće sa novogodišnjom dekoracijom, inspirisanog Merci Paris detaljima, kao i Zara Home izlog koji nas podseća da je pravi trenutak za kupovinu novogodišnjih poklona.

HOME ALONE
Uzeti toplu čokoladu iz Mandarine, božićni kolač iz Fini Fini, marshmallow, ukrasiti dom dekorativnim elementima iz najnovije Yisk kolekcije, uključiti novogodišnje lampice, pustiti neki super film koji smo sto puta gledali ali i dalje dobro ide uz praznike, to je možda savršen recept za ovaj period.

FILM I POZORIŠTE
Iako je Spencer nešto najbliže tome što može proći uz pomenuti kontekst (i treba da nam bude na listi),
pažnju mi je privukao i West Side Story, remake mjuzikla iz 1957. godine, koji mi deluje skroz ok. Jako me zanima i kako je urađena naša verzija Flash Dancea u Pozorištu na Terazijama, mada se radujem i Krcku Oraščiću u Narodnom pozorištu. Tradicija je tradicija.

MINI ROAD TRIP
Mislim da je ovo čak najbolji recept od svih. Malo se skloniti baš pred sam finiš stare i dočekati Novu godinu u planinskom ambijentu, uz kamin, ćebe i ceo fazon. Mislim da su Divčibare nesitražena, samim tim dovoljno primamljiva destinacija, koja beleži svakog dana sve više mesta za posetiti, tako da….

Tekst i foto: Nikola Milović

Podeli

Scroll to Top