Novogodišnje dekoracije stola koje će vaše goste oboriti s nogu

Situacija je takva da će većina dočekati 2021. godinu u kućnoj varijanti, bez obzira na to hoćete li tačno u ponoć biti samo sa članovima porodice ili u krugu najbližih prijatelja. U skladu sa tim, glavni fokus biće na novogodišnjoj trpezi, pa neće biti dovoljno da praznični specijaliteti budu samo ukusni, već je važan i način na koji ćete ih poslužiti.

@_foodstories_

@_foodstories_

Serviranje hrane u najluđoj noći uvek je bilo malo više od obične fizičke radnje i predstavlja svojevrsnu umetnost u koju vredi uložiti malo više ljubavi i truda. Praznična dekoracija stola ima ključnu ulogu u stvaranju atmosfere, a iako su šarenilo i mnoštvo ukrasa sasvim u redu, i u ovom slučaju je manje zapravo više. Naši omiljeni dizajn i food blogeri svake godine nadmaše same sebe sa mnoštvom efektnih dekoracija koje svi možemo da rekreiramo, pa smo i ovog puta inspiraciju potražili na njihovim Instagram profilima.

@signebay

@signebay

Prvi korak prilikom dekoracije jeste izbor teme i palete boja na osnovu kojih ćete graditi čitavu priču, pri čemu je najvažnije da vodite računa da ne preterate. Ukoliko pogodite pravu meru i kombinaciju elemenata čak i najobičnije stvari, kao što su grančice bora ili ukrasi za jelku, mogu izgledati itekako zanimljivo. Možete ubaciti i šišarke, sveže ili suvo voće, a dobro će vam doći i satenske trake, papirne zvezde, sveće, pa čak i teglama. Posebnu pažnju posvetite izboru tanjira, salveta, stolnjaka i nastolnjaka, koji bi trebalo da budu u istom stilu, a kada ove osnovne elemente uskladite, sve ostalo će ići mnogo lakše.

@farmhousefor8

@geannacorreia.home

Ako ste raspoloženi za eksperimente izmestite fokus sa sredine trpeze visoko iznad stola. Fotografije sa neobičnim dekoracijama koje, poput lustera, vise sa plafona trenutno su preplavile Instagram jer prave atmosferu dostojnu Deda Mraza i njegovih pomoćnika.

@_foodstories_

@_foodstories_

Ideja je zaista mnogo, a na vama je da izaberete odgovarajuću estetiku i da se prepustite mašti. Salvete, sveće i satenske trake ne koštaju mnogo i lako ih je nabaviti, a u pravoj kombinaciji svoriće savršenu scenografiju koja će vaše goste oboriti s nogu.

SHOPPING VODIČ

EMMEZETA,
cena: 499 din.

EMMEZETA,
cena: 649 din.

EMMEZETA,
cena: 699 din.

EMMEZETA,
cena: 299 din.

IKEA,
cena: 99 din.

IKEA,
cena: 249 din.

IKEA,
cena: 1.199 din.

IKEA,
cena: 249 din.

COINCASA,
cena: 5.690 din.

COINCASA,
cena: 3.690 din.

ZARA HOME,
cena: 1.190 din.

ZARA HOME,
cena: 3.290 din.

ZARA HOME,
cena: 1.990 din.

Naslovna fotografija: @_foodstories_
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top