Omiljene beogradske adrese za uživanje u sladoledu

Kad temperatura pređe 30 stepeni, teško je zamisliti dan bez sladoleda. Bez obzira na to da li je reč o tradicionalnim ukusima ili o kreativnim i neobičnim kombinacijama, ova kremasta, slatka, neodoljiva poslastica neophodna je tokom letnjih dana. U Beogradu je tokom poslednjih desetak godina otvoreno nekoliko odličnih mesta gde možemo pojesti sladoled napravljen od prirodnih sastojaka, a mi vam predstavljamo naše tri omiljene adrese. Dovoljno je reći da ćete pronaći najzanimljivije kombinacije od pistaćija, rikote, grčkog jogurta i susama. Zvuči primamljivo, zar ne?

CRNA OVCA

@c_ovca

Crna ovca uspešno je zavela Beograđane još 2015. godine kada je otvorena na Dorćolu (Kralja Petra 58), a danas u njihovim sladoledima možete uživati i u Njegoševoj 45, kao i u Novom Sadu (Katolička porta 4). Početna ideja kreatora ovog brenda bila je da stvore sladoled koji je drugačiji, kremastiji, intezivnijeg ukusa, koji se sporije topi, manje je hladan i sladak, zbog čega nije samo letnje osveženje već dezert koji se može jesti tokom cele godine. I uspeli su u tome.
Osim po odličnom kvalitetu sladoleda, Crna ovca prepoznatljiva je i po zanimljivim ukusima kao što su kokice, zeleni čaj s kandiranim jagodama, puter od lešnika s borovnicom, krema marsala s rubi čokoladom…

BACIO GELATO

@baciogelators

Ako tragate za tradicionalnim italijanskim sladoledom Bacio Gelato (Njegoševa 1a i Višnjićeva 10) je pravo mesto za vas. Na dve adrese, Beograđani imaju priliku da probaju sladolede od prirodnih sastojaka koji imaju pun ukus, a pripremaju se kao zanatski gelato po recepturi starih italijanskih majstora. Bez glutena su i sa oko 8 % masti, a dobri su i za dijabetičare jer se u mnogim ukusima umesto šećera koristi stevia. U ponudi je pet kategorija sladoleda – mlečni, voćni, ukusi sa jogurtom, zatim sa steviom, a za one sa najistančanijim ukusom tu su i premium sladoledi.

LUFF GELATO

@luffgelato

Pre tri godine na Vračaru je otvoren prvi Luff Gelato (Prote Mateje 30), a od prošle godine u istim ukusima možete uživati i na adresi Kralja Petra 53. Luff je plod dugogdišnjeg traganja za savršenom recepturom, a tim ove sladoledžinice do sada je svim ljubiteljima ove poslastice pružio više od 100 ukusa. Neke od najpopularnijih kombinacija su maskarpone s belom čokoladom i borovnicom, rikota sa smokvom i orasima, štrudla s makom, kafa s karamelizovanim bademima, puter od kikirikija sa čokoladom ili aktivni ugalj s vanilom. Jednako su popularni i nešto klasičniji ukusi, poput badema, crne čokolade, pistaćija, lešnika, marcipana, oraha, maline, manga ili marakuje.

Naslovna fotografija: @luffgelato
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top