Osam basic komada koja su potrebna u svakom ormaru nakon naglog pada temperature

Nakon što smo i duže nego što smo očekivali uživali u miholjskom letu, jesen nam je ove nedelje pokazala svoje pravo lice i naterala nas da razmišljamo o promenama u garderoberima. Ako, poput nas, čekate poslednji trenutak za sezonsko raspremanje ormara ili kupovinu novih komada, verujemo da poslednjih dana intenzivno tragate za odećom koja će vas ugrejati u predstojećim hladnim danima. Mada na pomen sezonskog obnavljanja garderobe mnogi prvo pomisle na kupovinu velikog broja stvari, koje kasnije retko nosimo, ključ je u mudrom odabiru klasika koje ćemo kasnije lako osvežiti trendi komadima i aksesoarima.

Odavno smo naučili lekciju da su basic komadi najvažniji deo svakog garderobera, ali to posebno važi za najhladnije doba godine kada je slojevito oblačenje deo naše svakodevice i kada prilikom svakog izlaska iz kuće vodimo računa o tome da sve te slojeve uklopimo u kompaktnu celinu. Upravo zbog toga potrebni su nam klasični komadi koji dobro funkcionišu zajedno i na koje ćemo moći da se oslonimo u svakoj prilici. Mi smo u nastavku izdvojili osam takvih komada za koje smo sigurni da su u narednim mesecima potrebni u svakom ženskom ormaru.

KAPUT SA KRZNOM

Već smo vam pisali o tome da su kaputi sa krznom jedan od vodećih trendova sezone, bilo da se radi o modelima od prirodnog ili veštačkog krzna. Nama se ovaj trend dopada zato što su u pitanju komadi koji će vas najbolje ugrejati predstojeće zime, a pritom su dovoljno univerzalni da ćete moći da ih nosite godinama. Naravno, dobra alternativa mogu biti i dugačke jakne.

OVERSIZED DŽEMPER

Polako stižu dani u kojima ćemo samo želeti da se ušuškamo u toplo pletivo i nekako preživimo niske temperature. Mada su nam dizajneri i high street kuće ove sezone ponudile zbilja odlične komade od pletiva, nama su i dalje najdraži oversized džemperi, u kojima se uvek osećamo najudobnije. Dok ćemo ih u slobodno vreme uglavnom nositi u paru sa farmerkama, za poslovne varijatne kombinovaćemo ih sa suknjama i pantalonama.

FARMERKE

Verujemo da svako od vas u ormaru ima par omiljenih farmerica na koje se oslanja u svim mogućim prilikama, a ukoliko planirate kupovinu novog modela, predlažemo vam da se opredelite za opuštene krojeve, kao što su baggy ili mom jeans. Osim što su ovi modeli trenutno na modnom radaru, u njima ćete se uvek osećati udobno.

ŠAL

Kada je reč o šalovima, već nekoliko sezona zlatno pravilo glasi – što veći to bolji. Nama se ovaj trend dopada jer su predimenzionirani šalovi odličan modni dodatak, a pritom nam pružaju i dodatni sloj topline.

UGG ČIZME

Ovo je još jedan trend o kome smo vam pisali. Čuveni Ugg modeli ove sezone imaju veliki comeback, a s obzirom na to koliko ih često gledamo na Instagramu, svi smo već imali priliku da se uverimo da odlično funkcionišu sa aktuelnim komadima. Šta više, njihov svevremeni izgled pokazao se kao savršen početak svake odevne kombinacije, u koju ipak unose dozu vitage i cool vibea. Dodatni bonus je, naravno, i činjenica da ništa ne može da nam ugreje stopala bolje od ovčijeg krzna.

PLETENA HALJINA

Pletena haljina biće naš idealan saveznik u svim situacijama kada želimo da izgledamo ženstveno, a da se pritom osećamo udobno. Zato i ove sezone na svoju shopping listu dodajemo makar jedan novi model.

VUNENI BLEJZER

Postoji nekoliko modela blejzera koji su poželjni u svakom ženskom ormaru, ali kada dođe zima, najmudriji izbor su blejzeri od vune. Mnogo je razloga zbog kojih pred kraj jeseni volimo da unesemo novi vuneni blejzer u svoje ormare, a najvažniji je taj što je ovaj komad garancija da će nam, kad god ga obučemo ispod kaputa, biti toplo čak i tokom najhladnijih dana. Pored toga, ovi modeli uvek izgledaju chic, lako se kombinuju sa odećom različitih stilova, a pritom su uglavnom dovoljno kvalitetni da možemo da ih nosimo godinama.

WEEKEND MAX MARA,
cena: 51.590 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 22.990 din.

KOŽNE PANTALONE

Kožne pantalone uvek su potrebne u ženskom ormaru, ali ih ipak najčešće nosimo u ovo doba godine. Naravno, najpopularniji su crni modeli, mada nećete pogrešiti ni sa drugim tamnim i zagasitim bojama.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @tinvcb, @sonialyson
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top