Osam trendova koji će vladati svetom enterijera u 2022. godini

Situacija je takva da su nam skoro dve godine putovanja u znatnoj meri odgraničena, a mnogi od nas i dalje rade od kuće, pa nije ni čudo što smo više nego ikad pre zainteresovani za uređenje životnog prostora. Mada je uređenje doma za mnoge oduvek bio važan deo života, sada svi želimo da kreiramo sopstvenu oazu mira i neku vrstu utočišta od surove realnosti. U skladu sa tim, ova grana industrije doživela je ogroman procvat od početka 2020. godine, a paralelno sa tim sve više se prepliće sa svetom mode. Istina je da su uređenje enterijera i moda oduvek bile uskoro povezane kategorije, pre svega zbog zajedničke kreativne i vizuelne prirode, ali sada naši omiljeni influenseri pokreću na Instagramu naloge koji promovišu njihove domove (@lucywilliamshome), velike dizajnerske kuće sarađuju sa poznatim proizvođačima dekorativnih elemenata (Louis Vuitton x Fornasetti), a high street brendovi pokreću home kolekcije (Mango). Stoga smo i mi sve više zainteresovani za trendove u svetu enterijera, a 2022. doneće nam estetiku koja kao da želi da nas zagrli, a to nam je definitivno najpotrebnije. Nastavite da skrolujete.

DEKORATIVNE VAZE

@aconsideredspace

Dekorativne vaze upečatljivih oblika ili boja, koje odlično izgledaju i bez cveća, definitivno će imati svojih pet minuta ove godine. S obzirom na to da jasna pravila ne postoje, sve dok je u pitanju nestandarni oblik ili nesvakidašnja boja, lako možete izabrati vazu koja će najbolje funkcionisati u vašem životnom prostoru.

EMMEZETA,
cena: 4.999 din.

IKEA,
cena: 499 din.

ZARA HOME,
cena: 8.990 din.

MEMPHIS STYLE

@by_alice_home

Memphis Milano svojevremeno je okupljao italijanske kreativce iz oblasti dizajna enterijera i arhitekture, koji su 80-tih godina dizajnirali postmoderni nameštaj, rasvetu, meblove, tepihe, keramiku, staklo i metalne predmete. Njihova estetika bila je prepoznatljiva po smeloj igri sa oblicima i bojama, koja je neretko bila na samoj ivici kempa. Danas su mnogi vrhunski dizajneri enerijera inspirisani upravo njihovim radom, pa je prepoznatljiv potpis iz 80-tih ponovo u trendu.

KARE.
cena: 74.700 din.

KARE,
cena: 20.300 din.

IKEA,
cena: 599 din.

POSTERI NA ZIDU

@erica_davies

Čini se da nikada kao u poslednje dve godine nismo bili opsednuti posterima, a ovaj trend ostaće aktuelan i u narednih 12 meseci. Sa toliko specijalizovanih sajtova i Instagram profila, ali i uz odličnu ponudu u velikim lancima, koji nude printove po pristupačnim cenama, izabrati delo baš po svom ukusu nikada nije bilo lakše.

IKEA,
cena: 999 din.

IKEA,
cena: 1.699 din.

ZARA HOME,
cena: 6.990 din.

HOME OFFICE

@abimarvel

Činjenica je da veliki broj nas i dalje radi od kuće, pa nas ne čudi što je prodaja radnih stolova poslednjih meseci naglo porasla. Ukoliko i sami češće radite u svom domu nego u kancelariji, a još nemate radni sto, vreme je da razmislite o kupovini. Izdvojite deo doma u kome možete da napravite improvizovanu kancelariju i budite sigurni da ćete raditi produktivnije.

JYSK,
cena: 7.000 din.

JYSK,
cena: 15.999 din.

IKEA,
cena: 149 din.

SENF ŽUTA

@by_alice_home

Svetle boje u enterijerima već su na listi najpoželjnijih trendova, a ove godine akcenat će biti na senf žutoj nijansi. Najveća prednost ove boje je to što se lako kombinuje, a ukoliko niste spemni da okrečite zidove u ovom tonu, uvek možete dodati jastuk, ćebe ili vazu u boji senfa.

EMMEZETA,
cena: 1.499 din.

IKEA,
cena: 11.999 din.

ZARA HOME,
cena: 3.990 din.

PRUGE

@buchanan.studio

Popularnost prugastog printa počela je još prošle godine, a u narednih 12 mseci sve više će rasti. Zidovi ili nameštaj sa ovim dezenom odličan su izbor za male stanove jer im dodaju novu dimenziju, a nećete pogrešiti ni ako u svoj dom dodate prugaste detalje.

IKEA,
cena: 54.999 din.

JYSK,
cena: 1.350 din.

ZARA HOME,
cena: 6.990 din.

VINTAGE

@abimarvel

Starinski nameštaj takođe sve više dobija na ceni, a osim novih komada u vintage stilu, sve je popularnija i kupovina već korišćenog, starog nameštaja. Ovakav razvoj situacije u skladu je sa trendom održivosti koji se iz modnog preselio i u svet uređenja enterijera.

JYSK,
cena: 32.999 din.

ZARA HOME,
cena: 899 din.

ZARA HOME,
cena: 899 din.

RAZNOBOJNO STAKLO

@lucywilliams02

Stakleni elementi u različitim bojama i dezenima ostaju poželjni i u 2022. Zato razmislite o kupovini čaša, šoljica ili vaza u ovom stilu.

IKEA,
cena: 1.699 din.

JYSK,
cena: 2.000 din.

ZARA HOME,
cena: 899 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotogragija: @buchanan.studio
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top