Ovo su najefikasnije vežbe za lepo oblikovane ruke

Mada ništa nije tako seksi kao lepo oblikovane ruke, kod većine žena mišići ovog dela tela s godinama atrofiraju jer ih u svakodnevnom životu retko koriste. Proces opuštanja i starenja ruku ne možemo da zaustavimo, ali možemo da ga usporimo ukoliko redovno vežbamo. Bez obzira na to da li spadate u osobe koje odlaze u teretanu ili više volite da trenirate kod kuće, u nastavku vam donosimo tri ključne vežbe za lepo oblikovane ruke, čije izvođenje lako možete prilagoditi svojim navikama.

VEŽBE ZA TONUS

1p rv 15715

Svi volimo lagane vežbe koje možemo da radimo čak i dok sedimo ispred TV-a. Jedna od njih je vežba s laganim tegovima (uvek možete da koristite i flašice s vodom). Sedite pravo ili stanite u raskoračni stav i uzmite teg. Podignite ruke tako da budu u ravni s ramenima, a potom ih naizmenično savijajte u laktovima i spuštajte.

KORISTITE TEŽINU SVOG TELA

2p rv 15715

Sklekovi spadaju u jednu od najefikasnijih vežbi za oblikovanje ruku, pa se potrudite da je svakog dana uradite 10 do 15 puta. Ukoliko vam je ova vežba teška, za početak možete da zaobiđete klasičnu verziju. Umesto nje radite vežbu tako što ćete dlanove staviti na zid, a noge bi trebalo da vam budu raširene u širini ramena. Savijajte ruke u laktovima i približavajte glavu ka zidu, dok stojite na prstima. Zatim telo odgurnite od zida koristeći samo ruke. Uradite tri serije od desetak ponavljanja.

BOKS

3p rv 15715

Ukoliko spadate u žene koje odlaze redovno u teretanu, onda nikako nemojte da zaobiđete boks. Bar jednom nedeljno, jedan deo treninga posvetite udaranju u vreću. To je definitivno najbolja vežba za oblikovanje ruku.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Instagram (@victoriasport)

Podeli

Scroll to Top