Pet pravila za pametan shopping kojima se rukovodi svaka Francuskinja

tilOpšte je poznato da su Francuskinje najstilizovanije žene na svetu čijem se modnom izrazu dive devojke sa svih meridijana. Tajna njihovog uspeha je u maestralnom kombinovanju vladajućih trendova sa klasičnim komadima, pa zato njihovi ormari nikada nisu pretrpani stvarima koje im nisu potrebne. Umesto da kupuju trendi odeću, one radije investiraju u vanvremenske komade koje nose iz sezone u sezonu i uvek izgledaju chic.

1fs 1519

@margoandme

Ukoliko ste doneli odluku da ove godine više ne želite da trošite novac na bespotrebne stvari koje ćete obući svega dva ili tri puta, donosimo vam jednostavna pravila koja Francuskinje slede tokom shoppinga.

2fs 1519

@anainparis

Prvi korak je da se pobrinete da očistite vaš ormar i da ostavite u njemu samo odeću koja je kvalitetna i koju volite da nosite. Na taj način ćete napraviti dovoljno mesta za nove stvari. Kupujte basic komade koji su uvek u modi i ne zaboravite da obratite pažnju na kvalitet. Osim toga, potrudite se da više ne kupujete mnogo garderobe već se ograničite na svega četiri ili pet komada po sezoni. To je sasvim dovoljno ukoliko ulažete novac u komade za koje unapred znate da imaju rok trajanja svega nekoliko meseci.

3fs 1519

@constancearnlt

Pravila kojima se svaka Francuskinja rukovodi prilikom kupovine veoma su jednostavna. Pre nego što posegnu za svojim novčanikom, one se najpre pitaju:

1. Mogu li ovu stvar nositi iznova i iznova, sve dok se ne raspadne?
2. Da li se ovaj komad slaže sa ostalim komadima koje posedujem?
3. Jesam li sigurna da ne mogu živeti bez ove stvari?
4. Da li je ovaj komad dovoljno lep?
5. Od kakvog je materijala izrađen i hoće li trajati dugo?

Sledeći put kada krenete u shopping, uverite se da li stvar koju želite da kupite ispunjava ove uslove.

4fs 1519

@margoandme

Naslovna fotografija: @sabinasocol

Podeli

Scroll to Top