Praktični trikovi za uređenje enterijera zbog kojih će vaš dom izgledati malo luksuznije

Odavno smo naučili lekciju da su moda i dizajn enterijera usko povezane kategorije što nam najbolje potvrđuju domovi naših omiljenih influenserki koji su podjednako atraktivni kao i njihove odevne kombinacije. Upravo zbog toga nam se redovno dešava da kada neka od njih objavi selfie fotografiju iz svog stana s većom pažnjom skeniramo enterijer nego outfit ili make-up. Da ne govorimo o tome da su nam home tour klipovi na YouTubeu uglavnom mnogo zanimljiviji od video snimaka u kojima nam pokazuju svoje nove komade i aksesoare.
S obzirom na to da smo za vreme karantina imali priliku da zavirimo u dom svake devojke koju pratimo na Instagramu, to je ujedno bila i odlična prilika da prepišemo trikove kada je reč o uređenju enterijera. Ono što smo tom prilikom mogli da zaključimo jeste da određeni predmeti i materijali zaista mogu učiniti da svaki prostor izgleda sofisticiranije i atraktivnije te da nam nije potreban ogroman budžet da bi u svoje domove uneli dozu luksuza. U nastavku vam donosimo listu od pet elemenata koji će učiniti da svaki životni prostor izgleda mnogo prefinjenije.

STAKLENO ZVONO

Mada ovaj predmet nema upotrebnu vrednost uvek nas podseća na lobije skupih hotela, koncept radnje, pa čak i luksuzne poslastičarnice. Stoga nema sumnje da će svakom prostoru dati poseban šarm, a ispod svog zvona možete staviti omiljenu sveću, komad nakita, školjke koje ste sakupili na moru ili bilo šta drugo što vam padne na pamet.

SKULPTURALNE LAMPE

Nije bitno ako ne možete da priuštite lampu s dizajnerskim potpisom, poput Pernille Teisbaek (njena lampa je Louis Poulsen), sve dok birate rasvetu svedenih linija ona će privlačiti pažnju i biće jasna poruka svima da imate dobar ukus.

DODIR MERMERA

Verujemo da ne moramo da vam objašnjavamo kako mermer svakom enterijeru daje dozu elegancije, a ukoliko niste u mogućnosti da stavite mermerni zid ili ploču uvek možete da dodate manje komade od ovog materijala, kao što su klub sto, činija ili kutija za maramice. 

RATAN

Ratan je trenutno jedan od najpoželjnijih materijala u enterijeru, a sve prognoze govore da će ovaj trend još dugo biti prisutan. Postoji mnogo razloga zbog kojih je čitav svet opsednut ratanom, a jedan od najvažnijih je taj što se lako uklapa u bilo koji prostor, a istovremeno izgleda i ležerno i prefinjeno.

PLIŠ

Pliš nas uvek asocira na dekadenciju bez obzira na to što je reč o nežnoj i taktilnoj tkanini. Nameštaj od ovog materijala odličan je izbor jer nikada neće izaći iz mode, ali za početak možete dodati i nekoliko plišanih jastuka na svoju omiljenu sofu.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @thestylebungalow
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top