Sara Jo je nedavno bila u Njujorku, a sa nama je podelila utiske sa ovog putovanja

Super-model Iman jednom prilikom je rekla da Njujork nije grad već svet, a da je zaista u pitanju mesto u kom vlada energija, kakvu nećete osetiti ni na jednoj drugoj tački na planeti, prošlog meseca uverila se i Sara Jo. Muzička zvezda provela je sa prijateljicom, influenserkom Dunjom Jovanić, nekoliko dana u Velikoj jabuci, a neposredno nakon povratka u Srbiju, podelila je sa nama utiske sa putovanja.
– Dunja i ja smo dugogodišnje saradnice brenda H&M tako da smo dobile poziv da budemo predstavnice naše zemlje na globalnoj promociji kolekcije Mugler H&M, koja je odžana u Njujorku. Međutim, kako taj događaj traje samo jedan dan, poželele smo da ostanemo malo duže tako da smo na kraju provele nekih pet dana na ovom putovanju – počinje priču Sara i nastavlja:

– Na samom početku smo se uspaničile jer, zbog mnogobrojnih obaveza u Beogradu, nismo stigle da napravimo plan putovanja. Ipak, tamo smo svake večeri planirale šta ćemo raditi u narednih 24 sata tako da su nam dani bili vrlo sadržajni i uspele smo mnogo toga da obiđemo. Imale smo sreću i da smo obe takoreći izbegle jet let i da smo se ujtru lako budile.

Prvi utisak o gradu, koji je za Saru i najznačajniji, jeste da je zaista u pitanju metropola u kojoj vlada posebna energija i u kojoj je sve dobrodošlo.
– Svako ko je bio u Njujorku reći će vam da tamo u bilo koje doba dana ili noći možete da se pojavite u bilo kom izdanju i niko vas neće čudno gledati. U pitanju je grad koji ima posebnu toplinu i gde su ljudi toliko otvoreni i srdačni da je potpuno normalno da vam neko priđe na ulici i udeli vam kompliment za šminku, odeću koju nosite ili bilo šta drugo i to bez ikakve skrivene namere ili interesa.

Svoju avanturu u Velikoj jabuci, Sara i Dunja započele u odlaskom na Time Square i obilaskom ovog tipičnog turističkog mesta dok je drugi dan njihovog putovanja bio rezervisan za obilazak Top of the Rock-a i Mugler H&M događaj.
– Taj događaj bio je zaista veličanstven po svim kriterijumima – od organizacije i samog programa, preko zvanica koje su te večeri bile pa sve do kolekcije koju smo imali priliku da vidimo – prenosi nam utise Sara i nastavlja:

– Jedan od last minute planova koji smo uspeli da realizujemo bilo je razgledanje Njujorka helikopterom, što je zaista bilo posebno iskustvo koje bih svakom preporučila. Iako se plašim visine, nekako sam uspela da se opustim čim sam ušla u helikopter tako da sam sve vreme uživala.
Tokom boravka smo posetile i čuveni Brooklyn Bridge, koji je još jedan simbol grada, a fan fact je da je naš hotel bio preko puta Central parka, koji na kraju nismo obišle jer smo to konstantno odlagale za sutra.
Imale smo periode i kada smo satima besciljno šetale ulicama i uživale u tome, a posetile smo i dosta restorana koji su na mene ostavili jako lep utisak, kako zbog dobre hrane tako i zbog izuzetno ljubaznog i dragog osoblja. Sve u svemu, bilo nam je mnogo lepo, jako smo se mnogo smejale i uživale smo u svakom danu.

Za kraj, naša sagovornica nam je rekla da je ovo putovanje napunilo posebnom vrstom energije zbog čega planira da se uskoro vrati u Njujork, ali tek nakon što objavi album koji već neko vreme priprema sa svojim saradnicima.
– Poslednjeg dana putovanja videle smo se sa prijateljicom, manekenkom Mili Bošković, koja tamo živi i baš sam joj rekla da planiram da se uskoro vratim ali ću tada iznajmiti stan i ostati tamo mesec dana – kaže Sara koja trenutno privodi kraju pripremu prvog albuma:
– Vredno smo radili poslednjih meseci i polako taj posao privodimo kraju, iako se još ne usuđujem da odredim datum kada će album izaći.

Tekst: Ivana Nikolić
Foto: Privatna arhiva

Podeli

Scroll to Top