Sinoć je predstavljena Grand Vesela – jedinstvena kafa iz bureta šljivovice

U jedinstvenom prostoru Beogradske destilerije (Belgrade Urban Distillery) sinoć je predstavljena Grand Vesela – kafa iz bureta šljivovice, koja spaja dva omiljena rituala karakteristična za naše podneblje – ispijanje kafe i degustiranje rakije. Reč je o proizvodu posebne arome i autentičnog ukusa, koji je svojevrsni omaž tradiciji, ali u savremenom ruhu.
– Želeli smo da uzmemo najbolje iz omiljenih srpskih rituala i da ih spojimo u nešto na šta ćemo zauvek biti ponosni; da spojimo domaću kafu i šljivovicu i napravimo potpuno autentičnu kafu za naše podneblje i za naše ljude – kafu kakve nema nigde u svetu. Ponosni smo da smo u partnerstvu sa brendom Branko stvorili novu Grand Vesela kafu, Gurmet kafu iz bureta šljivovice – rekao je Zoran Golub, direktor marketinga Grand kafe.  

Kako je nastala Grand Vesela?
Autentičnog ukusa i vrhunskog kvaliteta, Grand Vesela je nastala metodom potpuno prirodne aromatizacije kafe u saradnji sa renomiranom zanatskom destilerijom. Specijalna mešavina zrna sirove kafe ručno je sipana u hrastovu burad, u kojoj je prethodne tri godine ležala najkvalitetnija domaća rakija šljivovica. Tokom četiri nedelje u buradima, kafena zrna upijala su kompleksne voćno-drvenaste arome šljivovice iz hrastovine, koje su kafi dale jedinstveni karakter.
Na taj način, kafa iz rakijskog bureta sačuvala je sve ono što karakteriše pravo kafeno uživanje, uz dodatak prirodne arome šljivovice, proizvedene na tradicionalan način – pečenjem čačanske rodne šljive u ručno rađenim bakarnim kazanima, u našem narodu poznatijim pod nazivom Vesela mašina.
Nakon mesec dana u buradima, zrna kafe su pažljivo pržena i samlevena kako bi se dodatno istakao i sačuvao autentičan ukus i miris kafe.

Degustacija nove kafe  
Jedinstveni način proizvodnje i autentičnost ukusa čini Grand Vesela kafu posebnom i ekskluzivnom, zbog čega će moći da se nađe od naredne nedelje u limitiranoj količini, u ekskluzivnom pakovanju od 150g. Sve ljubitelje kafe koji vole da istražuju, dožive nesvakidašnje kafeno iskustvo i pre svih probaju nešto novo, Grand kafa poziva na degustaciju Grand Vesele na predstojećem Festivalu kafe, 3. i 4. decembra, od 10 do 20 časova, u prostoru Beogradske destilerije –  Belgrade Urban Distillery (Žorža Klemansoa 19) .  

Tekst i foto: Promo

Podeli

Scroll to Top