Smoothie u činiji i dalje je najpopularniji letnji doručak

Društvene mreže zaslužne su za popularizaciju velikog broja trendova, kako u modnom i beauty sektoru tako i kada je reč o ishrani. Na Instagram profilima domaćih i stranih influensera često nailazimo na nova gastro pravila koja spajaju svet zdrave hrane sa svetom dobrih fotografija. Vodeće mesto među najatraktivnijim letnjim trendovima svakako je smoothie u činiji, koji se obično jede za doručak, mada može biti i odlična užina. Za razliku od klasičnog smoothieja, ova verzija dolazi na kašiku, a pravi se od voća, jogurta ili mleka kojima se dodaje granola, orašasti plodovim ili kokosov čips. Priprema vam neće oduzeti mnogo vremena, a baš kao i klasičan smoothie napitak, i ova verzija je sjajan izbor za sve koji vole da započnu dan nečim slatkim, a zdravim.

1sc 18919

U nastavku vam donosimo recept za smoothie od banane, bobičastog voća koje i dalje možemo da pronađemo na gradskim pijacama i acai prahom. Reč je o namirnici prepunoj antioksidantima, vitaminom E, kalcijimom, magnezijumom, gvožđem, vlakanima i proteinima. Osim što ćete imati veoma zdrav obrok, možete napraviti i odlične fotografije za Instagram.

2sc 18919

Sastojci:

3 smrznute banane
80 ml kokosove vode
120 ml jogurta
1/2 štapića vanile
3 kafene kašike acai bobica u prahu
1 šolja bobičastog voća po izboru
kokosov čips
1 kašika meda
dinja po izboru

3sc 18919

Priprema: Banene, kokosovu vodu, jogurt, štapić vanile, med i acai prah stavite u blender i mutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Prebacite smoothie u činiju i dodajte bobičasto voće, čips od kokosa i po želji kugle od dinje.

Tekst: INJournal magazin
Recept i foto: @sugarsalted

Podeli

Scroll to Top