Teddy sofe i fotelje trenutno su najpoželjniji komadi nameštaja

Moda i uređenje enterijera oduvek su bile usko povezane kategorije, a potvrdu ove tvrdnje svakodnevno dobijamo na Instagramu, gde su nam fotografije domova omiljenih influenserki često zanimljivije od njihovih odevnih kombinacija dok home tour klipove na YouTubeu neretko gledamo s većom pažnjom od videa u kojima nam pokazuju odeću koju su kupile. U skladu s tim, zvezde ove društvene platforme odavno više ne diktiraju samo modne trendove već sve češće i trendove u uređenju enterijera. Tako je upravo zahvaljujući njima do nedavno bio aktuelan nameštaj od pliša, letos smo u njihovim domovima konstantno gledali komade od ratana, a u poslednje vreme ubedljivo najpopularnije postale su fotelje i sofe od krzna.

@camillecharriere

@janaheinrici

Istina je da smo takozvane teddy komade nameštaja počeli da primećujemo još prošle jeseni i zime, ali su Instagram definitivno osvojile ove sezone, pa ih možemo videti u domovima devojaka različitog senzibiliteta, svejedno da li je reč o ljubiteljkama minimalističkog, boho ili eklektičnog stila.

@_reneesloth

@mija_mija

Shearling sofe i fotelje zapravo nisu novina u svetu dizajna enterijera, a prvi komadi u ovom stilu lansirani su u prvoj polovini 20. veka. Još 1935. predstavljena je fotelja dizajnera Flemminga Lassena simboličnog naziva The Tired Man, a usledili su Little Petra danskog arhitekte Vigga Boesena 1938, Clam Chair Philipa Arctandera 1944. godine i drugi. Zanimljivo je da su ovi komadi i dalje dostupni, a savremena izdanja teddy nameštaja uglavnom imaju slične zaobljene linije i dolaze u kombinaciji s drvetom.

@_reneesloth

@kaesutherland

Među influenserkama na Instagramu podjednako su zastupljena originalna izdanja ovog nameštaja s potpisom velikih dizajnera, čija cena nije zanemarljiva, ali i moderne verzije dostupne u komercijalnim salonima koje i šira javnost može da priuštiti. Mada na prvi pogled teddy sofe i fotelje mogu izgledati ekstravagantno, zapravo se vrlo lako uklapaju u najrazličitije enterijere i neretko postaju centralni komad u prostoriji. Nama se dopadaju jer unose cozy atmosferu u čitav dom, a svi želimo da se osećamo što ušuškanije u svoja četiti zida.

BY LASSEN,
danishdesignstore.com

VIGGO BOESEN,
finnishdesignshop.com

JYSK,
cena: 32.999 din.

JYSK,
cena: 21.999 din.

EMMEZETA,
cena: 29.999 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @talisa_sutton
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top