Šta top modeli doručkuju tokom Nedelje mode?

Kako izgledati poput supermodela? Pitanje na koje nikad nećemo znati odgovor. Ili?
Osim što su blagoslovljene neverovatnom genetikom, svaki model se mora pridržavati savršenih dijeta i fitness rutina.
Tokom perioda Nedelja mode, najvažniji obrok za svaku manekenku jeste doručak. Jer, kada pripreme Karlie Kloss za revije Proenza Schouler ili Diane Von Furstenburg traju i po 7 sati, jako je bitno kakav je obrok prethodno imala. Mada nam se često, kada ih vidimo na pisti, čini da ne jedu ništa, supermodeli svaki dan započinju oblinim obrokom. Dok Karlie voli da doručkuje puding od chia semenki, njena koleginica Joan Smalls radije bira fritelu. Donosimo vam recepte za oba jela, a vi izaberite omiljenjeno shodno tome da li više volite slan ili sladak doručak.

FRITELA OD PRAZILUKA

1md 22216

Sastojci:

1 praziluk ( koristiti smo zeleni deo i polovinu belog )
3 kašike maslinovog ulja
morska so
1 kašika svežeg estragona
1 kašika sveže nane
3/4 šoljice sira
4 jaja
2 kašike mleka

Priprema:

Iseckajte praziluk i pržite ga sa dve kašike maslinovog ulja i malo morske soli sve dok ne dobije blago zlatnu boju. Potom ga sklonite sa ringle.
Umutite jaja sa mlekom i solju, a potom dodajte iseckani estragon i nanu, narendani sir i uprženi praziluk.
Zagrejte kašiku maslinovog ulja u tiganju, a potom ulijte smesu. Pržiti sa obe strane, sve dok jaja ne budu gotova. Fritelu možete služiti dok je vruća, a odličnog je ukusa i kada se ohladi.

PUDING OD CHIA SEMENKI

nas md 22216

Sastojci:

2 šoljice bademovog mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
prstohvat morske soli
1/2 šoljice iseckanih urmi
2 šoljice bezgluteinkog ovasa
2 kašike crnih chia semenki
2 stabljike rabarbare, iseckane na kockice
1/2 šoljice sirupa od agave

Priprema:

Krenite sa pripremom dan ranije tako što ćete staviti bademovo mleko, so, vanilu i urme u blender i napraviti pire. Pomešajte ovas i chia semenke u veliku posudu i dodajte im napravljeni pire. Sipajte u staklene posude i ostavite u frižideru tokom noći.
U drugoj posudi pomešajte iseckanu rabarbaru i sirup od agave i ostavite da stoji tokom noći na sobnoj temperatiri. Ujtru, smesu kuvajte poput kompota.
Izvadite već pripremljeni puding iz frižidera i dodajte mu preko vrući kompot.

Foto: thecoveteur.com

Podeli

Scroll to Top