Vodimo vas u savršen devojački stan u Berlinu čije fotografije stalno gledamo na Pinterestu

Znamo koliko vam se dopao stan DIY blogerke Sare Hartmann, koja je svoj životni prostor uglavnom opremila recikliranim ili samostalno napravljenim komadima nameštaja, zato ostajemo u Berlinu i otkrivamo vam još jedan savršen vintage enterijer. U pitanju je jedan od najpopularnijih stanova na Pinterestu (pre svega zbog genijalnih vrata koja odvajaju dnevnu od spavaće sobe), na čije je fotografije naišao gotovo svako ko je na ovoj društvenoj mreži tražio inspiraciju za uređenje enterjera.

Atmosferu u ovom prostoru diktira činjenica da je u pitanju odlično osvetljen salonski stan sa mnogo gipsanih detalja na zidovima i brodskim podom umesto parketa, a vlasnica nekretnine potrudila se da sve ostale detalje uskladi sa tim. Rezultat je funkcionalan ženski stan u kome je pronađena prava mera između retro i modernih elemenata.
Kao što smo već rekli, poseban šarm ovom enterijeru daje činjenica da je deo zida između dnevne i spavaće sobe strušen kako bi bila postavljena staklena vrata što se bez sumnje pokazalo kao maestralna ideja. U centralnoj prostoriji u domu – dnevnom boravku, dominantno mesto ima udobna roze sofa dok su ostali komadi nameštaja uglavnom nasleđeni ili kupljeni na buvljaku i popravljeni. Vintage komoda stara je nekoliko decenija, a slična situacija je i sa elementima koji čine imrpvizovani radni prostor. Naravno, dodatni šmek čitavoj priči daje zid koji je ofarban u teget nijansu.

Zidovi u mint boji i krevet sa uzglavljem od rafije, spavaću sobu čine savršenim ženskim kutkom. Zanimljivo je da u ovoj prostoriji postoji čak četiri lustera, jer je ih je vlasnica postavila, umesto lampi, čak i iznad noćnih stočića.
Očekivano, nesvakidašnja rešenja izabrana su i za kuhinju u kojoj dominiraju elementi u crnoj i boji drveta, koji su se besprekorno uklopili uz nežno roze zid.

Čitavu priču upotpunile su sobne biljke koje možete naći u svakoj prostoriji, a iako neka od rešenja na prvi pogled izgledaju drastično, u prasi vidimo jedan savršeno usklađen ženski kutak.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Instagram (@jess.at.home)

Podeli

Scroll to Top