Sutra izlazi dugoočekivani dokumentarac o Brittany Murphy

Krajem 90-tih i početkom novog milenijuma, šarmantna Brittany Murphy bila je jedna od najpopularnijih holivudskih glumica mlađe generacije, koju je podjednako volela i publika i kritika. Mada je glavni razlog njene ogromne popularnosti bio nesumnjivi talenat, Brittany je bila obožavana i zbog svoje neposrednosti i pozitivne energije kojom je zračila. Naslovi u kojima je odigrala glavne uloge, kao što su Clueless, Uptown Girls, 8 Mile, Girl, Interrupted ili Just Married i danas se rado gledaju, a mnogi od njih stekli su i kultni status. Međutim, iako se činilo da je pred ovom šarmantnom plavušom još mnogo briljantnih uspeha, svet je u decembru 2009. šokirala vest o iznenadnoj smrti tada tridesetdvogodišnje glumice.

Uptown Girls

Brittany Murphy preminula je od pneumonije, ali je njena smrt bila okružena brojnim nelogičnostima i neobičnim reakcijama njenih bližnjih. Tog 20. decembra glumica je iznenada izgubila svest u svojoj kući u kojoj je živela s majkom i suprugom Simonom Monjackom. Prevezena je u bolnicu gde je umrla samo dva sata kasnije. Iako je kao glavni razlog smrti navedena upala pluća i anemija i dan danas njeni fanovi i mediji spekulišu o tome šta se zbilja dogodilo. Da misterija bude još veća, samo pet meseci kasnije preminuo je i njen suprug takođe od upale pluća i anemije.

Clueless

Nakon 12 godina, rediteljka Cynthia Hill odlučila je da zagrebe dublje u njen život i preranu smrt, a kao rezultat toga nastao je dokumentarac What Happened, Brittany Murphy?. Film će od sutra biti dostupan za gledanje na streaming platformi HBO Max, a rediteljka se bavila reakcijama svih relevatnih ličnosti na njenu iznenadnu smrt, dok u filmu o glumici govore njeni prijatelji i saradnici koj su je dobro poznavali.

Tekst: INJournal magazin
Foto: HBO Max, IMDb

Podeli

Scroll to Top