Pronašli smo odlične high street verzije trenutno najpopularnijih bajkerskih čizmi

Početak prelazne sezone označio je i dolazak biker fashion ere, koja će definitivno obeležiti mesece koji dolaze. Nedavno smo vam pisali da će bajkerse jakne biti jedan od najpopularnijih modela predstojeće jeseni, a poslednjih nedelja svuda oko nas su i bajkerske čizme. Naravno, THE bajkerske čizme sezone dolaze sa potpisom brenda Miu Miu, koje su još početkom godine svoje mesto našle u cipelarnicima svih influenserki koje drže do sebe, a kraj leta doneo nam je novi talas popularnosti ovog modela. Kožne čizme sa masivnim kopčama, koje dolaze u crnoj i braon boji, poslednjih dana konstantno gledamo na Instagramu, a čak i oni koji su u prilici da izdvoje 1.850 evra za ovaj model neće moći tako lako da dođu do njega jer se sve zalihe jako brzo rasprodaju.

Ako se pitate zbog čega su bajkerske čizme osvojile modni svet, razlog je jednostavan – one su logične naslednice combat modela koje smo nosili prethodnih godina, a pritom se jako lako uklapaju u širok spektar stilova, od cottagecorea do formal weara. U skladu sa tim, odlično funkcionišu sa svim komadima za kraj leta i početak jeseni – od haljina i mini suknji do farmerica i pantalona. Dodatni bonus ovih čizama je to što svakom outfitu daju dozu odvažnosti i odaju utisak vanvremnske privlačnosti koja ipak prkosi pojedinim modnim normama.

Podrazumeva se, bajkerske čizme već su našli svoje mesto u kolekcijama gotovo svih high street brendova, a i za njihove varijante postoji ogromno interesovanje. Prva je očekivano reagovala Zara, koja je pre više od mesec dana lansirala gotovo isti model, a uskoro u njihove radnje stiže još jedna verzija bajkerskih čizmi. Oba para izrađena su od prirodne kože, a kožnu varijantu možete naći i u ponudi Manga i Reserveda. S druge strane, Stradivarius i Bershka su u najnovijim kolekcijama ponudili bajkerske čizme od poliuetrana, tačnije od imitacije isprane kože.
Mi smo izdvojili sve pristupačne alternative dostupne na domaćem tržištu, koje su na samo nekoliko klikova udaljene od vas.

STRADIVARIUS,
cena: 6.590 din.
STRADIVARIUS,
cena: 6.590 din.
STRADIVARIUS,
cena: 4.990 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @sofiamcoelho, @irisloveunicorns
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top