Sve što treba da znate prilikom izbora vereničkog prstena

Pred nama je sezona praznika tokom koje ćemo imati mnogo razloga za slavlje i okupljanja sa porodicom i prijateljima u posebnoj atmosferi, koju će začiniti novogodišnja dekoracija, mirisi tradicionalnih jela i omiljenih kolača. I ove godine, mnogi će prazničnu euforiju izabrati kao idealan trenutak za prosidbu što će ovaj čin učiniti još posebnijim i nezaboravnim. Bez obzira na mesto i način veridbe koji je jedinstven i drugačiji za svaki par, najvažnija stvar u ovoj romantičnoj priči svakako je verenički prsten, čiji je izbor najteža stvar za svakog muškarca. Kako odabrati prsten po meri osobe sa kojom želite da uđete u brak, otkrila nam je Tijana Stanimirović, vlasnica juvelirnice Diamond spot, čija se porodica već četiri generacije unazad bavi ovim zanatom.

ŠTA BI SVAKI MUŠKARAC TREBALO DA ZNA PRILIKOM ODABIRA VERENIČKOG PRSTENA?

– Pre svega važno je da muškarac poznaje ukus svoje lepše polovine, počevši od toga da li preferira belo ili žuto zlato, klasiku ili moderno i upadljivo prstenje. Muškarce koje nisu sigurni, uvek savetujemo da se konsultuju sa drugaricama, sestrama ili majkom svoje devojke. Pri izboru nikad ne bi trebalo žuriti već strpljivo razgledati sve opcije da biste pronašli onaj prsten za koji će se na prvi pogled videti da je pravi.

1 diamond s

RAZLIKA IZMEĐU DIJAMANTA, RUBINA, SAFIRA I SMARAGDA

– Dijamant predstavlja čudo prirode i dokaz da za savršenstvo nije potrebna ljudska ruka. Kao najtvrđi dragi kamen smatra se kraljem dragulja. Drevni Grci su ga nazivali Adamas što znači nepobediv i neuništiv. Njegova lepota je u savršenom prelamanju svetlosti i svetlucanju. Simbolizuje sreću, večnu ljubav, blagostanje i neuništivost. Zbog toga, kao i zbog lepote, dijamantski ili brilijantski prsten spada u najčešći izbor za vereničko prstenje.
Rubin je dragi kamen crvene boje ili boje krvi, koji se još naziva i kamenom ljubavi. On je drugi po tvrdoći, odmah iza dijamanta. Simbolizuje životnu snagu i energiju, ljubav i strast. Safir je plavi dragi kamen, kome su oduvek pripisivane najveće duhovne vrednosti. Smatra se kamenom istinske vere. On simbolizuje nebo, svetlost, mudrost, čistotu, čednost i poštenje. Smatra se još i kamenom sigurnosti.
Smaragd je zeleni kamen, čiju su lepotu cenili egipatski faraoni i smatrali ga Kleopatrinim kamenom. Jedan je od najvrednijih dragih kamenja i slovi za dragulj besmrtnosti. Simbolizuje mladost, inspiraciju, blagostanje, ravnotežu i unutrašnju lepotu. Safir, rubin, smaragd i dijamant četiri najvrednija draga kamena, stoga spadaju u najpoželjnije za izradu nakita.

2 diamond s

AKTUELNI TRENDVI

– Devedesete godine se vraćaju na velika vrata. Ponovo je popularno glomazno, efektno prstenje od žutog zlata. Ipak, iako trendovi nameću odabir ekcentričnijeg komada, minimalistički nakit je već neko vreme veoma tražen, pre svega tanko prstenje sa dragim kamenjem, koje devojke najčešće kombinuju u nizu od više komada na jednoj ruci ili prstu, kao i kombinacija belo-rozeg i žutog zlata. Ono što svakako nikada ne izlazi iz mode je klasika, i to je nešto za šta se većina ljudi opredeljuje kada je u pitanju vereničko prstenje, kao i neki bitan povod za poklon kao što je rođendan, proslava diplome ili godišnjica braka.

3 diamond s

Foto: Diamond spot

Podeli

Scroll to Top