Trening koji ubrzava metabolizam najbolji je način da se oslobodite viška kilograma pred sezonu bikinija

Došlo je doba godine kada svi intenzivno razišljamo o odlasku na more, ali i o tome kako da se oslobodimo viška kilograma pre sezone bikinija. Izbalansirana ishrana i odričanje od slatkiša i jake hrane svima je jedan od prvih koraka, ali za zbilja efikasne rezultate neophodno je i da se aktiviramo. Redovni treninzi kod kuće, ne samo da će nam pomoći da zategnemo mišiće i oblikujemo kritične zone, već će i ubrzati naš metabolizam i pospešiti topljenje masnih naslaga.

1 t met

@peonias_official

Metabolizam vrši procese razgradnje i sinteze hranljivih materija koje unosimo u organizam, kao i izhradnju tkiva i mišića, ali i naslaga od nerazgrađenih tvari, koje postepeno prerastaju u tako omražen višak kilograma. Da biste ubrzali metabolizam, a samim tim i gubitak kilograma, potrebno je da imate tri obroka i dve užine tokom dana i da trening prilagodite tom cilju. Potrudite se da svaki vaš obrok uključuje proteine, složene ugljene hidrate i zdrave masti. Zeleni čaj ili voda s limunom, takođe su odlični saveznici kada želimo da podstaknemo bržu potrošnju kalorija.
Ako se pitate koji je tip treninga najpogodniji kada želimo da se aktiviramo posle duže pauze, jedno od najboljih rešenja upravo su fitnes programi čiji je glavni cilj pokretanje metaboličkih procesa. Danas na YouTubeu postoji veliki izbor treninga namenjenih rešenju ovog problema, a u nastavku pogledajte jedan od najboljih. Autor ovog programa je Kit Rich, jedna od najboljih američkih fitnes instruktorki, čiji su klijenti mnoge holivudske zvezde.

Tekst: INJournal magazin
Foto: @adrienelouise

Podeli

Scroll to Top