Tri domaća festivala na kojima ćemo ovog leta đuskati do jutra

Pred nama je dugo toplo leto što znači da je vreme za odmor, opuštanje, odlazak na letovanje, ali i muzičke festivale. Nakon izazovnog perioda, tokom kojeg su neki festivali bili na pauzi, a drugi su održani u nešto drugačijem formatu, ove godine konačno možemo da đuskamo do jutra ili bar dok nas noge ne izdaju. Najbolji deo priče je činjenica da nam je dobar provod na dohvat ruke, tačnije ovog leta nas čekaju tri odlična domaća festivala, koja ne želimo da propustimo.

MATINÉE FEST – 10. jun – 12. jun
Beograd

Beograd je prošle godine dobio ovaj unikatni festival, a uspešna priča nastavlja se i sledećeg meseca. Matinée Fest i ovog puta dovodi velika imena elektronske muzičke scene na Kalemegdansku tvrđavu kod Pobednika.
Prvog dana nastupiće techno zvezda i jedan od najtraženijih live act izvođača MATADOR, ali i poznati španski DJ i producent Edu Imbernon, domaća zvezda Ilija Djoković, Filip Fisher i Monochromatic.
Zvezda drugog dana festivala biće britanski DJ i producent Richy Ahmed, koji po prvi put dolazi u Srbiju, a trećeg dan melodic techno organizacija ILLUSIONS donosi svoju magiju. Nastupiće zvezda Afterlifea Stephan Jolk, poznati progressive DJ Elke Klejin, a od domaćih izvođača fenomenalni Space Motion, Nexie i Lukai.

EXIT – 7. do 10. jul
Novi Sad

Jedan od najboljih evropskih muzičkih festivala i ove godine na Petrovaradinsku tvrđavu dovodi velika imena, među kojima su ZHU, Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea i James Arthur. Za dobar zvuk na Dance areni pobrinuće se neki od najboljih svetskih DJ-ejeva – Honey Dijon, Maceo Plex, Anfisa Letyago, Mathame, Monolink, Sama’ Abdulhadi, ANNA i drugi. Posebna poslastica poslednjeg dana festivala biće nastup Ane Đurić Konstrakte, koja će prvi put izvesti novi multimedijalni performans.
Tradicionalno, i ovog leta nas čeka niz festivala u regionu u organizaciji Exita. Proteklog vikenda održan je Sea Star u Umagu, a slede Sea Dance, Ada Divine Awakening, No Sleep…

LOVE FEST – 4. do 6. avgusta
Vrnjačka Banja

Nakon dvogodišnje pauze, Love Fest se konačno vraća i ovog leta slavi 15. rođendan. Pod sloganom Refresh, koji simbolizuje novi početak, đuskaćemo na četiri stagea, a čekaju nas i brojni prateći programi. Očekivano u Vrnjačku Banju stižu legende svetske elektronske scene, među kojima su Marco Carola, Joseph Capriati, Jamie Jones, Kolsh, Rodhad, Folamour, Danny Tenaglia i više od 100 izvođača.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @exitfestival
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top