Ukusni kolačići bez šećera i glutena koje ćete pripremiti za 15 minuta

Kad dođemo kući nakon napornog dana i pritom su napolju niske temperature, sve što želimo jeste da se prepustimo omiljenim zalogajima, a slatkiši su neretko na samom vrhu naše liste želja. Mada nema ničeg lošeg u tome da uživamo u ukusnim kolačima ili torti, danas postoji mnogo zdravih alternativa zbog kojih kasnije nećemo imati grižu savesti. Zato vam danas donosimo recept za ukusne bombice bez šećera i glutena koje ne sadrže višak kalorija, a bogate su vlaknima, zdravim mastima, proteinima i mineralima.

Najbolji deo priče jeste to što će vam za pripremu biti potrebno svega šest sastojaka, a kolačići će biti gotovi za samo 15-ak minuta.

Sastojci:
1 šolja ovsenog brašna
1 šolja bademovog brašna
3 supene kašike rastopljenog kokosovog ulja
4 supene kašike javorovog sirupa
1 kafena kašika ekstrakta vanile
prstohvat morske soli

Priprema: Pomešajte suve sastojke (ovseno i bademovo brašno i so) pa dodajte kokosovo ulje, javorov sirup i ekstrakt vanile i sve dobro sjedinite. Smesa bi trebalo da bude blago lepljiva, a ukoliko postoje mrvice dodajte još malo kokosovog ulja ili javorovog sirupa. Na kraju, oblikujte bombice i poređajte ih na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Kolačiće, po želji, možete dekorisati kokosovim mrvicama ili puterom od kokosa. Ako se odlučite za drugu opciju, najpre ih stavite u frižider na 15-20 minuta, a potom ih prelijte rastopljenim puterom.

Tekst: INJournal magazin
Recept i foto: @minimalistbaker

Podeli

Scroll to Top