Veganske palačinke od samo pet sastojaka koje ćete spremati iznova i iznova

Palačinke su svima omiljena poslatica, koja je u različitim verzijama popularna u čitavom svetu. Iako volimo da isprobavamo nove ukuse, kao što su američke, holandske ili japanske palačinke, ipak nam je najdraža domaća varijanta. Tanko i toplo testo u kombinaciji sa kremom ili džemom, uz dodatak plazme, šlaga, voća ili orašastih plodova jednostavno se topi u ustima, a u mnogima od nas budi i najlepše uspomene iz detinjstva. Jedina njihova mana jeste veliki broj kalorija zbog kojih neretko imamo grižu savesti nakon obroka. Zbog toga vam danas donosimo recept za vegansku verziju ove poslastice, koja je podjednako ukusna iako sadrži znatno manje kalorija i loših masti. Baš kao i klsične palačinke možete ih služiti uz slatke i slane nadeve, a za pripremu će vam trebati svega pet sastojaka.

Sastojci: 
120gr heljdinog brašna
1 kašika brašna od lana
450ml kokosovog mleka
prstohvat soli
1 kašika otopljenog kokosovog ulja (i još malo za prženje)
Po želji možete dodati malo cimeta i stevije, ukoliko planirate da služite palačinke sa slatkim nadevom

Priprema: Stavite sve sastojke u posudu i umutite ih mikserom. Testo bi trebalo da bude iste konzistencije kao i za klasične palačinke, pa ukoliko je malo ređe dodajte još malo heljdinog brašna, a ukoliko je gusto, možete sipali malo vode. Stavite malo ulja na zagrejani tiganj za palačinke i započnite prženje.
Palačinke možete služiti sa različitim slanim i slatkim nadevima, a nama se najviše sviđaju u kombinaciji sa puterom od badema, javorovim sirupom, bananama i malinama.

Tekst: INJournal magazin
Recept i foto: @minimalistbaker

Podeli

Scroll to Top