Veganski kolačići od samo tri sastojka koje možete napraviti ovog vikenda

Polako ulazimo u period godine kada nam je glavni cilj da se oslobodimo viška kilograma dobijenih tokom zime, a najveći neprijatelji zdravoj ishrani su slatkiši. Osim što imaju mnogo kalorija, koje nije lako potrošiti, industrijske poslastice za kojima najčešće posežemo pune su veštačkih šećera, pa su štetne i po zdravlje. Srećom, danas postoji mnogo odličnih kolača koji se pripremaju bez šećera, a izuzetnog su ukusa.

Mada se često misli da su veganske poslastice komplikovane za pripremu te da su nam potrebni sastojci koje nije uvek lako nabaviti, to ne mora biti slučaj. Najbolji dokaz za to su ovi veganski kolačići od samo tri sastojka koje možete kupiti u svakom marketu. Osim što se lako priprema, poslastica za koju vam danas donosimo recept puna je proteina, zdravih masti i prirodnih šećera te će vam dati potrebnu dozu energije čak i po ovako tmurnom danu. Za njenu pripremu biće vam potrebno svega desetak minuta, a možete je jesti kao dezert posle ručka ili kao užinu.

Sastojci:
90 gr ovsenih pahuljica
130 gr urmi
120 gr putera od kikirikija
prstohvat morske soli (po želji)

Priprema: Stavite u blender ovsene pahuljice i prstohvat morske soli (ukoliko je koristite) i mutite dok ne dobijete brašno. Dodajte urme pa mutite još 30-ak sekundi. Na kraju dodajte puter od kiirikija i mutite dok ne dobijete testo. Izvadite testo iz blendera i napravite bombice, koje bi trebalo da ređate na pleh obložen papirom za pečenje. Zadnjim delom viljuške pritisnite svaku bombicu tako da dobijete kolačić (videti fotografiju).
Po želji možete napraviti i čokoladnu glazuru tako što ćete 100 gr crne čokolade otopiti zajedno s 1,5 kašikom kokosovog ulja.

Tekst: INJournal magazin
Recept i foto: @minimalistbaker

Podeli

Scroll to Top