INJournal vikend vodič kroz Beograd: idemo na najuzbudljivije događaje

Pred nama je još jedan uzbudljiv vikend pun odličnih dešavanja – od impresivnih žurki i muzičkih festivala do bioskopskih premijera i izložbi. Među mnogobrojnim manifestacijama za vas smo izdvojili šest događaja koja vredi posetiti ovog vikenda. Putovanje počinjemo premijerom najisčekivanijeg dokumentarca ove jeseni – Taylor Swift: The Eras Tour, a nastavljamo odličnim jazz i elektronskim nastupima. Vodimo vas i na izložbu najboljih srpskih umetnika mlađe generacije u galeriji Štab, koje ovog vikenda možete i da upoznate. Nastavite da skrolujete.

IZLOŽBA

ART DRAGSTOR (Galerija Štab, TC Galerija/Bulevar Vudroa Vilsona 14)
U organizaciji Umetničke inicijative KvART BW i Galerije Štab sinoć je otvorena kolektivna izložba slika, crteža, fotografija i tapiserija Art Dragstor, na kojoj učestvuje 15 najperspektivnijih srpskih autora mlađe generacije. Svi autori biće prisutni u galeriji 14. i 15. oktobra od 13 do 20 časova kada će biti organizovani posebni prodajni dani u okviru akcije Šoping festival u TC Galerija.
Inače, cilj organizovanja Art Dragstor izložbe je pružanje podrške i povećavanje vidljivosti mladih umetnika i umetničkih grupa koji na ovaj način imaju priliku da se pojave u javnosti  i pokažu svoje radove na umetničkom tržištu, ali i da se ljubiteljima umetnosti olakša pristup najkvalitetnijim umetničkim delima mladih autora domaće savremene umetničke scene.

FILM

GOETHEFEST FILMSKI FESTIVAL (Kulturni centar Beograd)
Pod sloganom Refleksije – između percepcije i stvarnosti, od 12. do 15. oktobra održava se 12. po redu GoetheFEST, u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Na festivalu koji organizuje Goethe institut biće prikazano sedam savremenih nemačkih filmova koji pružaju duboku analizu aktuelnih pojava u savremenom društvu, odnosno onih koji su savremeno društvo relevantne. Pritom je čak pet ostvarenja inspirisano istinitim događajima. Beogradski program 12. GoetheFESTa održava se od u Kulturnom centru Beograda.

TAYLOR SWIFT: THE ERAS TOUR (Cineplexx Galerija, BEO, BIG Kragujevac, Niš i Promenada)
Večeras će u pomnutim Cineplexx bioskopima biti premijerno prikazan dokumentarac Taylor Swift: The Eras Tour, koji govori o turneji slavne pevačice koja je ušla u istoriju. U pitanju je jedinstveni koncetrno-filmski spektakl koji je najavljen tek krajem avgusta, a zbog koga su mnoge premijere, koje su bile planirane za sredinu oktobra, pomerene. Film je premijerno prikazan pre dva dana u Los Anđelesu, a od večeras je na bioskopskim repertoarima širom sveta. Inače, samo od pretprodaje ulaznica ovo ostvarenje već je ostvarilo prihod od preko 100 miliona dolara.

MUZIKA

CHANGEOVER FESTIVAL 2023 (više lokacija u Beogradu)
Četvorodnevni multižanrovski muzički festival sa više od 50 predstavnika nove evropske muzičke scene, održaće se na različitim lokacijama u Beogradu, a one obuhvataju klubove, kulturne centre, jedan hram, nekadašnje fabrike i druga jedinstvena mesta kao što su DIM, Dom Omladine, Drugstore, KC Grad i Guvernanta.

@illusions_ofc

ILLUSION FUTURE (Hangar Luke Beograd)
U subotu, 14. oktobra, od 22h, održava se jedinstvena Illusion Future manifestacija na kojoj će nastupiti Colyn, Kasia, Omnya i Illusory, a koja posetioce vodi na jedinstveno putovanje između mašte i realnosti, a sve sa ciljem da se nađu u drugoj dimenziji u kojoj su sva čula rasplamsana uz pomoć kvalitetne muzike i nesvakidašnje produkcije.

BLUZIKA (Bluz i pivo)
U klubu Bluz i pivo (Cetinjska 15), od 13. do 15. oktobra, očekuje vas jazz festival Bluzika, na kom će nastupiti niz domaćih i inostanih izvođača. Večeras su na repertoaru Stanković Showcase, EJO – Ethno Jazz Orchestra i Mikan Zlatkovich Trio (USA). Sutra – Art Baden Quartet (USA), Drama Quartet i Jelena Jovović & Shoomagnionsm a u nedelju: Ivan Radivojević Quartet i Jure Pukl Uncle Ruthless (SL).

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @kasia.music_
Foto: Promo, Instagram

Podeli

Scroll to Top