Zavrite u šarmantan stan simboličnog naziva 31 kvadrat

Uživanje u sopstvenom domu za mnoge je postao imperativ u modernom dobu jer predstavlja svojevrsno utočište od gradske buke i gužve i omiljeno mesto za beg od poslovnih obaveza. Čak i oni koji su svoje stanove doživljavali kao prostor koji im služi da u njemu prespavaju ili da provedu slobodan dan u pidžami, tokom prošlogodišnjeg karantina imali su priliku da se uvere da u svoja četiri zida itekako mogu da provedu kvalitetno vreme. Upravo se zbog toga sve veći broj ljudi poslednjih meseci odlučuje za preuređenje životnog prostora, koji uglavnom prilagođavaju takozvanom novom normalnom stanju.

Mada bi uređenje i dekoracija doma trebalo da bude kreativan proces pun zabave, neretko je to i posao sa mnogo izazova, posebno za one koji žive u malim stanovima što je čest slučaj u velikim gradovima. Tada bi trebalo voditi raluna o svakom detalju kako bi sve bilo funkcionalno, a opet estetki lepo. Pametan izbor nameštaja, a kasnije i njegov dobar raspored, svakako su najvažniji za dobar start, dok ćete kasnije čitavu priču nadograditi odgovarajućim detaljima.

Odliču inspiaciju za uređenje malog životnog prostora ovog puta pronašli smo na Instagram profilu simboličnog naziva 31 kvadrat iza koga stoji mlada Šveđanka Johanna Blomberg. Ona je u svom stančiću u Karlstandu uspela da iskoristi svaki centimetar kvadratni, a pritom je našla pravu meru između minimalizma i ušuškanosti.

Johanna se poslužila starim dobrim trikom tako što je birala nameštaj u najsvetlijim bojama koji je njen životni prostor učinio optički većim, pa tako dominantno mesto u dnevnoj sobi imaju bež sofa, bele zavese i tepih dok je monotoniju izbegla zahvaljujući dekorativnim jastucima i zanimljivoj fotelji.

S druge strane, ogledala i stakleni detalji stvorili su privid dubine, a svećnjaci, neobične lampe i lusteri čitavom prostoru dali su dašak glamura. Zanimljivo je da ovaj stan obiluje detaljima – od vaza do coffee table knjiga, a ipak ne izgleda pretrpano i to prvenstveno zahvaljujući činjenici da su dekorativni elementi uglavnom prozračnih boja.

Kako u stanu nema odvojenih soba, Johanna je svoj spavaći kutak pregradila dekorativnom zavesom dok je ostavu preuredila u malu i neodoljivu kuhinju. Istim pravilima rukovodila se i prilikom uređenja balkona, koji je podjednako zanimljiv kao i ovaj stan od svega 31. kvadrata.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Instagram (@31kvadrat)

Podeli

Scroll to Top