Alexander Wang: Kako izgleda dan u životu vodećeg dizajnera?

Malo koja vest je u poslednje vreme iznenadila (i razočarala) modne zaluđenike kao kada je na samom kraju jula objavljeno da modna kuća Balenciaga i dizajner Alexander Wang prekidaju saradnju. Grupacija Kering u čijem je sastavu poznati francuski brend nije želela da obnovi ugovor sa talentovanim umetnikom koji je tri godine bio na mestu kreativnog direktora. Razlozi koji su doveli do raskida ugovora još nisu obelodanjeni ali medijske spekulacije svedoče da i pored boljeg imidža brenda koji je ustanovio upravo Wang, prodaja nije dala očekivane rezultate. S druge strane, lični bredn poznatog dizajnera koji ove godine slavi deceniju rada, svakim danom je sve uspešniji, a navodno godišnje prihoduje 100 miliona dolara.
Neposredno pre nego što je, i zvanično potvrđen njegov odlazak iz Balanciage, The Wall Street Journal proveo je dan sa Alexanderom tokom kojeg je sa fotografom Stevenom Kleinom radio kampanju za neprofitnu organizaciju DoSomething.org. Uspešni Amerikanac kineskog porekla koji je odrastao u San Francisku, tom prilikom je otkrio da njegov radni dan traje 11 sati i da 12 nedelja godišnje provodi u Parizu radeći za Balenciagu.

1p aw 13815

– Prijatelji me često pitaju, odakle mi energija – rekao je tom prilikom Wang koji planira proširenje poslova sopstvene kompanije tako da činjenica da je napustio francusku modnu kuću, neće mu doneti višak slobodnog vremena.

Novinari The Wall Street Journala pretvorili su Alexandrov život u statistiku koja izgleda ovako:

20 mailova u kojima beleži nove ideje, Wang prosečno tokom dana pošalje sam sebi. Svake večeri on spiskove sastavi u jedan mail koji ponovo pošalje sebi.

4 puta mesečno odlazi na masaže.

54,48 dolara je cena malog crnog avijatičarkog odela koje Wang redovno kupuje u jednoj vojnoj prodavnici u Los Anđelesu.

72. godine ima majka slavnog dizajnera koja je glavni konsultant Wangovog brenda i ne planira odlazak u penziju.

20% godišnjeg rasta beleži brend Wang od 2011. do 2014. Sada su tu i 23 Alexander Wang radnje otvorene širom sveta.

1 kućni ljubimac – patuljasti pinč Uni.

80 je broj porudžbina koje je imao nakon svoje prve revije.

Alexander Wang svoju poslednju kolekciju za Balenciagu prikazanje na Nedelji mode u Parizu 2. oktobra.

Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top