Američke palačinke idealna su poslastica za kraj tmurnog vikenda

Možda nisu popularne kao domaće koje vode poreklo iz francuske kuhinje, ali američke palačinke podjednako su ukusne. Mekane, sočne i vazdušaste, spadaju u deliciju kojoj je teško odoleti, a savršen su izbor za doručak, užinu ili večeru. Osim što će sigurno prijati vašim nepcima, njihova prednost je i u tome što se veoma lako pripremaju i to od namirnica koje svako ima u kuhinji. Ukoliko ste ove nedelje odlučili da ostanete kod kuće, američke palačinke biće idealna poslastica u kojoj možete uživati dok se izležavate na omiljenom trosedu i bindžujete serije. Nakon mnogobrojnih obaveza koje ste imali tokom radne nedelje, sada je pravi trenutak za lenčarenje i ukusne zalogaje. U nastavku vam donosimo originalni recept.

Moroccan-Pancakes-Beghrir-2

Sastojci:

3 jaja
115g glatkog brašna
1 kašika praška za pecivo
140ml mleka
1 prstohvat soli
ulje

Rum-and-Cranberry-Pancakes-with-Butter-Rum-Sauce-3

Priprema: Odvojite belanca od žumanaca. U posudu sa žumancima dodajte brašno, prašak za pecivo i mleko i umutite smesu mikserom. U drugoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli sve dok ne dobijete čvrst sneg. Potom sjedinite obe smese i dobili ste testo. Zagrejte ulje u tiganju i pecite palačinke sa obe strane sve dok ne porumene.
Američke palačinke se najčešće služe sa javorovim sirupom i bobičastim voćem, ali možete ih jesti i sa bilo kojom drugom vrstom voća, a umesto javorovog sirupa možete koristiti med, prah šećer, krem, sladoled ili maslac. Prijatno!

Ricotta-Chocolate-Chip-Banana-and-Chia-Pancakes-6

Tekst: INJournal magazin
Foto: @halfbakedharvest

Podeli

Scroll to Top