Anastasija Đurić: moj put do vitke linije nakon porođaja

Jedna od najuticajnijih domaćih blogerki, Anastasija Đurić, pre osam meseci postala je mama po drugi put, kada je na svet donela dečaka Alekseja. Tridesetčetvorogodišnja influenserka i ovog puta začela je bebu vantelesnom oplodnjom (isto iskustvo imala je i sa prvim sinom Andrejem koji će sledećeg meseca napuniti tri godine), a suočila se i sa sindromom nestalog blizanca (gubitak jednog ploda kod višeplodne trudnoće u prvom trimestru). Iako je iskusto kroz koje je prošla imalo dosta izazovnih trenutaka, njena priča završena je happy endom kada je 29. jula prošle godine rodila zdravog dečaka.
Ova hrabra mama i uspešna poslovna žena, snagu volje nije pokazala samo tokom trudnoće već i nakon porođaja kada je za nekoliko meseci uspela da smrša 30-ak kilograma.  
– Baš kao i u prvoj, i u drugoj trudnoći dobila sam dosta kilograma. U početku sam vodila računa o ishrani a kasnije već nisam. U prva tri meseca nosila sam blizance i imala sam neverovatne mučnine, a jedino što mi je pomagalo bilo je testo. Jela sam jako mnogo testa tokom prvog trimestra i samim tim sam se loše hranila. Recimo, pre trudnoće sam za večeru obično jela zelenu salatu, a u trudnoći mi je bilo muka i kad je pogledam. Tokom poslednjih meseci dobila sam i preklampsiju – stanje sa visokim krvnim pritiskom, velikim otocima i nagomilavanjem vode, što je doprinelo dodatnom povećanju kilograma. Kada sam poslednji put pred porođaj stala na vagu, imala sam 95 kilograma, što je oko 35 kilograma više od moje normalne kilaže. Međutim, s obzirom na to da sam zatrudnela sa 65 kilograma, realno sam se ugojila 30 kilograma – rekla nam je Anastasija i dodala da trenutno ima dva kilograma više nego pre trudnoće.

Atraktivna influenserka otkrila nam je da je nakon prvog porođaja čekala da završi sa dojenjem, koje je trajalo 13 meseci, pa je tek onda počela da drži dijetu. Ovog puta, međutim, nije čekala. Kako sama kaže, gubitak kilaže nije ni bio ni malo lak zadatak, posebno zbog toga što se nakon 30. rođendana kilogrami mnogo teže skidaju.
– Nisam imala pritisak od strane okoline, ali se nisam osećala dobro u svojoj koži tako da sam tražila najbolje rešenje da se oslobodim viška kilograma, ali da ipak zadovoljim svoje dnevne potrebe za hranom, s obzirom na to da dojim i da imam dosta obaveza oko dvoje male dece. Isprobala sam nekoliko različitih metoda, a najviše su mi pomogli gotovi zdravi obroci La Mama koji mi stižu na kućnu adresu.
Zahvaljujući La Mama obrocima, Anastasija svakodnevno unosi sve potrebne nutritijente tako da ne dolazi u iskušenje da posegne za grickalicama ili drugim nezdravim namirnicama. Kako sama kaže, ključ je u istrajnosti jer magično rešenje ne postoji.
S druge strane, kada je reč o treninzima, naša sagovornica čekala je šest meseci kako bi se u potpunosti oporavila od carskog reza. Nakon toga počela je da vežba reformer pilates, koji joj jako prija, ali je i veoma efikasan kada je reč o oblikovanju figure. Kako je na kratkoj pauzi zbog upale nerava, jedva čeka da se ponovo vrati treninzima.

– Smatram da svaka majka treba da da sebi vremena da joj se organizam potpuno oporavi od porođaja, pa da tek onda počne da vežba. U prvim mesecima to ni malo nije jednostavno, posebno jer se beba budi tokom noći, a u mom slučaju je preko dana bilo mnogo obaveza i oko jednog i oko drugog deteta. A opet, lepo je kad nađeš vremena za sebe i za vežbanje, jer se na taj način najefikasnije oslobođaš od negativne energije, ali se i puniš pozitivnom.
Osim korekcija u ishrani i treninga, Anastasija redovno odlazi na tretmane tela u salon Crowns Beauty. S obzirom na to da je dojilja, trenutno praktikuje LPG tretman tela, koji nije invazivan, a kojim se vrši dubinska masaža i pokreće ćelijska aktivnost. Drugi tretman na koji odlazi je Tesla tretman, koji vrši elektrostimulaciju mišića, što joj jako prija, s obzirom na to da su iza nje dve trudnoće i period u kom nije vežbala.

– Mislim da žene ne treba da osećaju pritisak nakon porođaja i da treba da vole svoje telo. Najvažnije je da se lepo osećate u svojoj koži, a upravo to je bio i jedini razlog zbog kog sam želela da smršam, a ne zbog okoline. Nerealno je da žena ima ravan stomak odmah posle porođaja i zato savetujem svim mamama da daju sebi vremena. Uvek sam bila pobornik zdravog života i zdrave ishrane, pogotovo što i mojoj bebi najviše prija kada živim i hranim se zdravo – zaključuje naša sagovornica.

Tekst: Kristina Blagojević
Foto: Privatna arhiva

Podeli

Scroll to Top