Anastasija Đurić nam je otkrila sve detalje porodičnog odmora na Arubi

Putovanje na egzotičnu destinaciju tokom zime savršeno je rešenje za one koji žele da pobegnu od hladnoće i dožive nešto novo i nezaboravno. Od sunčanih plaža do nestvarne prirode, ovakve destinacija nude neograničene mogućnosti za uživanje i istraživanje. Vođena ovom idejom, naša poznata influenserka Anastasija Đurić početak 2023. provela je sa porodicom na Arubi – malom ostrvu u južnom Karipskom moru. Odlazak na letovanje usred zime sa porodicom i prijateljima pokazao se kao pun pogodak, a svoje utiske rado je podelila sa nama.

Zbog čega ste odlučili da početak godine provedete na Karibima?
– Suprug i ja smo želeli da odemo negde za praznike, a onda smo sa kumovima krenuli da se dogovaramo da idemo u Meksiko. Međutim, za Meksiko nam je trebala viza, a ubrzo smo shvatili i da ta destinacija nije idealna za putovanje sa decom. Tada nam je kum predložio Arubu kao najbezbedniju opciju na Karibima i to je bilo to. Aruba inače ima najviši životni standard među karipskim državama. Bezbedna je, ima savršenu klimu, toplo i prijatno je tokom cele godine, sa najviše sunčanih dana u odnosu na sva karipska ostrva. Priznajem, malo sam se bojala tako dugačkog puta sa decom jer nikad do sada nismo bili sa njima na tako dalekoj destinaciji. Ipak, moja kuma (moram da napomenem i doktorka) dala mi je vetar u leđa, tako da sam njima mnogo zahvalna što smo otišli.

Na Instagramu ste napisali da je Aruba sada vaša omiljena destinacija. Zbog čega?
– Omiljena destinacija do sada su mi bili Maldivi, ali sada smo prvi put nas četvoro bili na nekoj egzotičnoj destinaciji pa mislim sa je to dovoljan razlog. Nije bilo dosadno, ima mnogo toga da se vidi, plaže su savršene, a opet je i urbano i baš po mom ukusu. Postoji jedna zanilmljiva legenda koja kaže da plaže Arube pripadaju peščanom patuljku, za kojeg kažu da se prema svakom zrnu peska posebno ophodi sa mnogo ljubavi i pažnje i da je to razlog što su tako lepe. Domaćini ovog mesta zajedno sa zavodljivom prirodom, laganim ritmom života, čine da se svi pa i oni koji su takozvani mrgudi potpuno prepuste čarima ovog mesta, koje je kao raj.
Da li se i ostatku vaše porodice Aruba pojednako dopala?
– Svi smo se zaljubili u Arubu. Danas me je Andrej pitao kada će više da dođe leto mama. Deci definitivno mnogo više prija topla nego hladna klima, a i nama.

Koliko ste imali priliku da obilazite ostrvo?
– Obišli smo skoro sve plaže, išli na karneval, upoznali se sa Srbima koji žive na Arubi i sa njima slavili Božić, išli u zološki vrt (mnogo divnih mesta za decu), farmu leptira, obišli svetionik St. Nicolaas koji se nalazi u blizini moje omiljene plaže Baby Beach. Svi povezuju Arubu sa flamingosima, a njih nema na svakoj plaži, već samo na dva mesta. Minimun nedelju dana unapred treba bukirati (celodnevnu) posetu Flamingo ostrvu koje se nalazi u okviru Renaissance Aruba Resorta. Tu možete videti i baby ajkukice, iguane i pelikane. Ukoliko želite da obiđete ostrvo, postoji nekoliko opcija: taksijem, autobusom, trolejbusom, a tu je iznajmljivanje automobila. Mi smo iznajmili auto, uzeli osiguranje i dečija sedišta pa smo svakog dana išli negde. Obilazili smo i lokalne restorane koji služe fenomenalnu ribu i morske plodove.
Kakva je hrana na Arubi?
– Ukoliko ste ljubitelji ribe i morskih plodova kao mi, uživali bi na Arubi. Nudi pregršt raznih restorana sa odličnom hranom. Uživali smo posebno u svežim jastozima i školjkama.

Jeste li sami organizovali putovanje?
– Organizovali smo sve u 5 do 12, ali bukvalno, i imali sreće jer smo odlično prošli. Karte smo relativno slično platili kao da smo kupili mesecima ranije i sve smo uradili u sopstvenoj režiji.
Da li ste zadovoljni smeštajem u kom ste boravili?
– Pošto je naš boravak trajao dve nedelje, rešila sam da budemo smešteni na dva mesta, čisto da nam ne bude dosadno. Prvo u @diviresorts rezortu, a onda u apartmanima. U prvom smeštaju proveli smo sedam noći i imali uključen doručak. Za taj novac po noći, iskreno očekivala sam više, zato bih na Arubi svima preporučila apartmane. Cena je bila slična, u apartmanima nismo imali doručak ali smo imali dve spavaće i dnevnu sobu, ogromnu kuhinju, i izalazak na najlepšu plažu. Generalno Aruba retko nudi pun pansion ili all inclusive opcije, uglavnom su hoteli bez ili samo sa doručkom. I sve cene pred Novu godinu su za smeštaj bile visoke. Ispred ovog resorta se takođe nalazila prelepa plaža gde su dolazili i naši kumovi. Za goste rezorta ležaljke su besplatne, ali svaka plaža na Arubi je u principu javna, samo treba platiti ležaljke (oko 15-20 dolara bude jedna u zavianosti od plaže). Ovaj rezort je imao i prelep bazen ali ga naravno nismo koristili jer više volimo more.

Imate li savet za mame, kako je putovati avionom sa dvoje male dece?
– Da mi je neko pričao da će mi biti lakše u odlasku gde su manje više sve vreme bili budni, nego u povratku, gde su skoro sve vreme spavali, ali na nama, pa mi nismo, i bili smo ukočeni (smeh) ne bih verovala. Sve u svemu, super su podneli put. Priznajem da sam se malo bojala ali super je prošlo. Najkomplikovaniji deo mi je zapravo bio pasoška kontrola (u povratku), pošto sam bila bez kolica, koja mi nisu dali da nesem u avion, a deci se spavalo, pa smo morali da ih nosimo uz gomilu ručnog prtljaga (nosila sam tonu hrane da deca ne budu gladna, bez potrebe). Ali sve u svemu, fenomenalno je prošlo. Tako da, moj savet je da date sve od sebe da vam daju da kolica unesete u avion, da imate kofer na koji starije dete može da sedne pa da gurate i njega i kofer, da ranac ili ručni prtljag stavite ispred sedišta gde starije dete sedi pa da može da ispruži nogice.
Malo su mi spavali, malo jeli, malo se igrali, malo šetali, malo gledali crtani (skinula sam ih da ih imam i ofline, što bih svima savetovala), ponela sam im i  igračke i knjige. Povratak je bio komplikovaniji – duže je trajao a njima se mnogo spavalo i morali smo posle 20 min leta da izađemo u Kurasao i tamo budemo 3 sata. Čim su ušli u avion zaspali i spavali do Amsterdama, a Andrej je prespavao 90% vremena u Amsterdamu.

Intervju: Kritina Blagojević
Foto i video: Instagram (@anastasija)

Podeli

Scroll to Top