Anđelina Džoli dobila odlikovanje kraljice Elizabete II

Holivudska glumica Anđelina Džoli danas je zvanično dobila titulu počasne dame Velikog krsta istaknutog reda svetog Mihaila i svetog Đorđa koju joj je dodelila britanska kraljica Elizabeta II. Oskarovka je odlikovanje dobila u junu kada britanska vladarka tradicionlanog povodom svog rođendana objavljuje listu priznanja. U pitanju je titula dame koja je ekvivalent tituli viteza, ali kako Džolijeva nije građanin Ujedinjenog kraljevstva nema pravu da ispred svog imena doda titulu lejdi.

1p

No, to nije razlog da tridesetdevetogodišnja umetnica ne bude ponosna na sebe. Ova titula retko se dodeljuje strancima, a osim toga načinjen je još jedan presedan. Andjelina je najmlađa osoba koja je dobila ovo odlikovanje jer se uglavnom dodeljuje ljudima u poznim godinama. Razlog zbog kog je glumica počastvovana je njen humanitarni rad, a pre svega zalaganje za suzbijanje seksualnog nasilja u ratom zahvaćenim područijima.

Ona je danas u Bakigemsku palatu došla u društvu svog supruga Breda Pita i njihovo šestoro dece, ali je na svečanom prijemu kada joj je orden uručen bila sama. Nakon toga, kraljica je u svoje odaje primila i poželela dobrodošlicu i članovima njene porodice.

1p

Zvezda mnogih holivudskih ostvarenja za ovu priliku izabrala je svedeni komplet u svetlosivoj boji, a u ovakvom autfitu, zanosnu glumicu retko kada možemo videti jer uglavnom za svečanosti bira garderobu u crnoj boji. Ona je odelo ukombinovala sa sivim cipelama sa visokom petom koje imaju blagi otvor na prstima što su mnogi prokomentarisali kao neprikladnim za ovu priliku.

S druge strane, kraljica je bila u haljini prepoznatljivog kroja u roze boji, kakve često nosi u svojim javnim istupanjima.

Podeli

Scroll to Top