Anika Božić Al-Saraj otkrila nam je svoja omiljena mesta za uživanje i inspiraciju

Ona je uspešni model i modni bloger. Atraktivna Anika Božić Al-Sarraj od svojeih tinejdžerskih dana je na modim pistama, a ozbiljno se posvetila modelingu nakon osamnaeste godine. Tokom svoje uspešne karijere radila je u Milanu, Parizu i Njujorku za mnoge modne brendove poput Cavalli, MaxMara ili La Perla. Međutim, ni svoju drugu ljubav – novinarstvo nije zapostavljala, pa je tako diplomirala na Fakultetu političkih nauka, a kasnije je svoje znanje nadogradila na pariskom Maragoni univerzitetu. Putujući često sa jedne na drugu zanimljivu destinaciju, lepotica anđeoskog lica sve beleške ostavlja na svojoj digitalnoj stranici „Anika`s Times“ koja je prava inspiracija za sve ljude istraživačkog duha.
Samo za InJournal, Anika je podelila neka od omiljenih mesta za shopping, svoje omiljene brendove i iskustva koja je doživela otkrivajući nove predele u svetu.

1p abi 281165

Vaš omiljeni tržni cetar je…

– Le Bon Marche je pariska robna kuća sa najdužom tradicijom, koja u potpunosti odgovara mom ukusu, ali nista ne moze da pobedi londonski Harrods.

Najdraži  kozmetički proizvodi…

– Imam izrazito osetljivu kožu, netolerantnu na većinu kozmetičkih preparata, zato se najčešće odlučjuem za farmaceutske brendove poput Avena ili Bioderme. Poizvodi La Mer i La Prairie su se takođe pokazali kao odlični za moju kožu.

SPA tretmani koji vam najviše prijaju…

– Nisam obožavatelj SPA centara. Ali, ono što me privlači su egzotični tretmani, specifični za određena geografska područja poput tai masaže, marokanskog pilinga, egipatske šećerne pene, japanskog manikira ili tretmana blatom iz Mrtrvog mora.

Omiljeni brendovi kada je u pitanju obuća…

– Obožavam sofisticiranost Saint Laurent cipela, ali i neprevaziđenu originalnost Fendi stila.

Najinspirativnije putovanje do sada…

– Svako putovanje je inspirativno na svoj način. Proteklog leta smo posetili Pompei i Vesuvio. U jednoj od najgorih vulkanskih erupcija ikada, nekada rizort Pompei je ostao zarpan sa 4-6m vrelog pepela. Šetajući kroz neverovatan arheološki spomenik, u potpunosti sam mogla da vizualizujem život u 79 A.D. i ostanem impresionirana činjenicom da se način života savremene civilizacije veoma malo promenio.

Foto: Đorđe Bukvić

Podeli

Scroll to Top