Anika Božić Al-Sarraj: Modni dnevnik za leto 2015

Uspešni model i modni bloger Anika Božić Al-Sarraj svoj stil odevanja prilagođava životnom tempu, ali i dress code-u destinacija koje posećuje. Ovog leta, atraktivna dama ne odvaja se od svojih omiljenih Valentino gladijator sandala, a vladajući trendovi poput military ili bohemian stila u potpunosti odgovaraju njenom modnom ukusu. U skladu sa nepisanim pravilom u fashion svetu koje glasi „Jedanaest meseci radi, a u avgustu se odmaraj“, atraktivna lepotica se sprema da krene na letovanje. Egzotične destinacije koje planira da poseti biće odlična inspiracija i za reportažne priče na njenoj digitalnoj stranici „Anika`s Times“.

3p ab 21715

Koji su vaši omiljeni trendovi ovog leta?

– Od uticaja sedamdesetih, military stila, eksperimenata sa transparentnim materijalima, do vintage printova, rekla bih da mi se skoro svi trendovi predviđeni za leto 2015 dopadaju.

Postoji li neki komad koji vam je omiljen za ovo leto i od koga se ne odvajate?

– Oduvek sam bila ljubitelj sandala inspirisanih rimskim gladijatorkama, a ovog leta se ne odvajam od Valentino modela u tom stilu.

Šta najradije nosite tokom poslednjih vrelih dana?

– Materijali poput lana ili tankog pamuka su idealni za vrele dane. Bez obzira na udobnost i vrelinu, moj dress code je uvek primeren prilici.

Kako se oblačite kada ste na letovanju?

– Svaki ambijent ima svoj nepisani dress code. Italijanske autentične primorske uvale poput Portofina u meni bude inspiraciju za lepršavim haljinama u bohemian stilu. Monako ili Kan imaju drugačiju atmosferu, a u skladu sa tim i dress code. Jug Francuske je mesto gde u večernjim časovima slobodno možete da ponesete ekstravagantnu tolaetu i ne budete overdress.

2p ab 21715

Kakve kupaće kostime volite?

– Estetski su mi najdopadljiviji kupaći kostimi koji podsećaju na modele iz šezdesetih, ali se najkomotnije osećam u jednostavnom bikini modelu.

Na kojim destinacijama ćete provesti ovo leto i hocete li više odmarati ili raditi?

– „Jedanaest meseci radi, a u avgustu se odmaraj“, nepisano je pravilo u radnoj etici sveta mode. Letnja izdanja časopisa su u napred pripremljena, modne agencije su zatvorene, revije i ostali modni događaji startuju u septembru. U skladu sa tim, avgust ću provesti na putovanjima.

Na vašem blogu pišete i zanimljive putopise, hoce li u avgustu biti materijala za takve postove?

– Hvala na komplimentu, potrudiću se da ih bude. Na mom blogu pišem isključivo o mestima koje lično posetim, doživim i fotografišem. A ovog leta planiram da posetim nekoliko egzoticnih destinacija.

1p ab 21715

Podeli

Scroll to Top